Gemeente Urk

Persberichten

Uitrukprocedure Brandweer Urk en KNRM in beeld gebracht

Al tientallen jaren kent KNRM-Station Urk en Post Urk van Brandweer Flevoland een gezamenlijk uitrukprotocol, waarbij nauwkeurig is vastgelegd wie welke handelingen en procedures dient te volgen bij een gezamenlijke actie op de binnenwateren.

In het protocol staat beschreven wat de rol is van de Kustwacht onder proces Search And Rescue (SAR) en die van de brandweer onder proces Brand Aan Boord volgens het IBP IJsselmeergebied.

Omdat er zowel bij de brandweer als bij de KNRM op Urk behoefte was dit in beeld te brengen, werden de handen ineengeslagen. De uitrukprocedure werd aan de brandweerzijde in beeld gebracht door studenten van het Deltion college in Zwolle door middel van een afstudeeropdracht.

Afgelopen donderdagmiddag was het zover. Onder toeziend oog van enkele Urker KNRM-vrijwilligers, werd door Hoofd Brandweerzorg mevrouw M. Boot de instructie-DVD aan loco-burgemeester Ben Visser van de gemeente Urk overhandigd. Dit werd begeleidt met woorden van hoop om in toekomstige gezamenlijke acties nog beter samen te kunnen werken met goed resultaat.