Kölner Akademie met Paolo Giacometti in De Vereeniging in Nijmegen


Corpsdispuut Aquila biedt burgers Nijmegen en genodigden klassiek concert in De Vereeniging aan

Nijmegen, 20110816 -- Ter gelegenheid van zijn Xe Lustrum biedt Corpsdispuut Aquila op dinsdag 27 september 2011 een klassiek concert aan door de Kölner Akademie o.l.v. Michael Alexander Willens met als solist Paolo Giacometti, piano. Het concert vindt plaats in concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen, aanvang 20.00 uur. Kaarten kunnen vanaf heden gratis* worden afgehaald bij de kassa van De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen.

Het programma voor de pauze zal bestaan uit William Bolcom (1938~): Ouverture: Commedia for Orchestra en Edvard Grieg (1843~1907): Pianoconcert in A minor met als solist Paolo Giacometti, piano. Na de pauze wordt Kurt Weill (1900~1950): Panamanian Suite en Ludwig van Beethoven (1770~1827): Symfonie No7 in A major ten gehore gebracht.

De Kölner Akademie is een internationaal symfonie-orkest gevestigd in Keulen. Het orkest onderscheidt zich door de uitvoering van werken van 17e tot en met 21e eeuwse componisten met internationale gastsolisten en speelt zowel op oude als moderne instrumenten. Michael Alexander Willens is de artistiek leider en dirigent van de Kölner Akademie. Zijn stijl heeft zich ontwikkeld van de Barok tot de hedendaagse muziek. Met het orkest neemt hij diverse cd's op waarvan de laaste opname met Ronald Brautigam als solist in het blad LUISTER bekroond werd met een 10. Met het orkest geeft hij uitvoeringen over de gehele wereld.

Paolo Giacometti treedt zowel op als solist en als kamermusicus en speelt op zowel authentieke als moderne piano's. Hij geeft concerten in de concertzalen over de gehele wereld waaronder het concertgebouw (Amsterdam), Teatro Colon (Buenos Aires), Wigmore Hall (Londen), Seoul Arts Centre (Zuid Korea) en vele andere.

Corpsdispuut Aquila is opgericht op 27 september 1961. Het lidmaatschap van het dispuut staat open voor mannelijke studenten aan de Radboud Universiteit. Corpsdispuut Aquila telt op het moment 15-20 en ongeveer 100 actieve reünisten. Zij is gedurende haar bestaan zeer actief geweest in het traditionele studentenleven van Nijmegen. Erelid van Corpsdispuut Aquila, de heer Ruud van Ommeren is beschermheer van de Kölner Akademie. Het dispuut wordt in de gelegenheid gesteld om dit concert aan te bieden door hoofdsponsor Bureau Zuidema BV.

Meer informatie is beschikbaar op http://www.concertaquila.nl

* Maximaal 2 kaarten per persoon. Per kaart wordt een bedrag van € 1,50 administratiekosten in rekening gebracht.

Corpsdispuut Aquila