Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw festival voor avontuurlijke elektronische muziek in Amsterdam STEIM organiseert Patterns + Pleasure

Maandag 5 september, Amsterdam - STEIM (Studio voor elektro-instrumentale muziek) organiseert op 26, 27 en 28 september het Patterns + Pleasure Festival in theater Frascati te Amsterdam. 42 jaar lang heeft STEIM lokale en internationale kunstenaars geholpen bij het maken van hun droominstrumenten. Op het Patterns + Pleasure Festival staat een aantal van de nieuwste en avontuurlijkste benaderingen van hedendaagse live elektronica op het programma. Elke kunstenaar brengt zijn eigen unieke weergave van muzikale stijlen en genres, van Industrial Drone tot instrumentale Hip-Hop en Tuva zang tot Boogie-Woogie-Noise.

Tijdens het driedaagse festival zijn verschillende kunstenaars voor het eerst te zien in Nederland. Zoals de gelauwerde "Bio-feedback" Tuva-zanger Fuyuki Yamakawa, een samenwerkingsproject van componist Takuma Watanabe en geluidpionier Hair Stylistics - beide groepen komen uit Japan, en beat wizard Edison uit de VS. Ook zijn er optredens van de Nederlandse live-sampling-piloot toktek, Jessica Rylan, Moldover, Author & Punisher uit de VS, stemvirtuoos Alex Nowitz uit Duitsland, een wereldpremière van een nieuw stuk gecomponeerd door Tom Johnson voor de Gandini Juggling group uit Engeland, en nog veel meer nieuwe muziek gedurende het festival.

Overdag is er een symposiumprogramma met internationaal gerenommeerde kunstenaars, schrijvers en onderzoekers afkomstig uit verschillende velden. Steina Vasulka, David Toop, Hans Boutellier, Jamie Allen, Joel Ryan, Peter Kirn en anderen praten over de toekomst van nieuwe muziek, improvisatie en de invloed van de moderne technologie op muziek. Tijdens de 'Handmade music'-sessie demonstreren lokale studenten en kunstenaars hun zelfgebouwde, handgemaakte en unieke muziekinstrumenten.

Verder zijn er workshops, lunchconcerten en discussieprogramma's gedurende het hele festival.

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.patternsandpleasure.com

Patterns + Pleasure Festival

26, 27 + 28 september
Theater Frascati, Nes 63 Amsterdam




Ingezonden persbericht