Provincie Zuid-Holland

Brug over Hollandsche IJssel op locatie in Gouda in elkaar gezet

Een bijzonder moment in de aanleg van de N207 Zuidwestelijke Randweg Gouda is aangebroken. Op dinsdag 27 en woensdag 28 september 2011 zet aannemerscombinatie GG 207 in opdracht van de provincie Zuid-Holland een aantal immense onderdelen van de brug over de Hollandsche IJssel op locatie in elkaar. Waaronder een ophaalklep van 225 ton en twee balanspriemen van 350.000 kilo per stuk.

De onderdelen worden over het water naar de brug gevaren. Een enorme drijvende kraan hijst de gevaartes vervolgens op hun plaats. Voor omwonenden en andere geĂŻnteresseerden is er een speciale kijkplek om de werkzaamheden te bekijken. Deze plek bevindt zich op de Schielandse Hoge Zeedijk in Gouda (naast Sluiseiland) en is te herkennen aan de vlaggen van de provincie, gemeenten en aannemer. De kijklocatie is alleen bereikbaar per fiets of te voet; er zijn geen parkeerplaatsen. De werkzaamheden vinden beide dagen plaats tussen 04.00 en 22.00 uur. De exacte planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. Een informatiebord op de locatie toont bezoekers de meest recente info. Bij slecht weer kan de hele operatie worden uitgesteld.

Betere ontsluiting Krimpenerwaard
De Zuidwestelijke Randweg zorgt voor een betere en snellere route van en naar de Krimpenerwaard, minder verkeer in Gouda en een goede bereikbaarheid van de Rotterdamseweg en omgeving in Gouda. De ZWR loopt straks om Gouda heen en gaat deel uitmaken van de provinciale weg N207.

Oplevering 2012
De Zuidwestelijke Randweg is een project van de provincie Zuid-Holland. Ook de gemeenten Gouda en Vlist dragen bij aan de financiering. Verder zijn Rijkswaterstaat en de hoogheemraadschappen van Rijnland en Schieland en Krimpenerwaard betrokken. De werkzaamheden aan de ZWR zijn in september 2010 van start gegaan. Naar verwachting is de weg klaar in het derde kwartaal van 2012.




Provincie Zuid-Holland