Politie Noord- en Oost Gelderland

Preventiebijeenkomst over woninginbraken

Ugchelen, 25-09-2011 o Dinsdagavond 27 september aanstaande vindt er in het Dorpshuis Ugchelens Belang een preventiebijeenkomst plaats over woning- en schuurinbraken. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe wijkagent van Ugchelen, Petra van Doorn. Preventiemedewerkers van de gemeente Apeldoorn en de politie geven tijdens deze avond preventietips waarmee men de kans gedupeerd te worden door een inbraak kan verkleinen.

Voetstappenactie

Dat voorlichting over hoe woning- en schuurinbraken te voorkomen nodig is merkt de politie regelmatig. Zo ook in Ugchelen, toen Petra van Doorn afgelopen weekend samen met collegas s nachts de wijk introk. Tijdens deze voetstappenactie zijn woningen, schuren en garages gecontroleerd en papieren voetafdrukken achtergelaten op inbraak gevoelige plekken. In de meeste gevallen ging het om deuren, bovenlichtjes en ramen die niet goed afgesloten waren. Er zijn 107 woningen gecontroleerd en 28 voetstappen achtergelaten. Bij de woningen waar een voetstap is achtergelaten, is er ook een politiebrief met een verwijzing naar de afdeling preventie van de gemeente in de brievenbus gestopt. De actie is uitgevoerd door agenten in uniform, om misverstanden te voorkomen.

Preventiebijeenkomst

Tijdens de preventiebijeenkomst op dinsdagavond 27 september kunnen inwoners van Ugchelen vragen stellen aan preventiemedewerkers van de gemeente Apeldoorn (afdeling THOR) en de politie. De bijeenkomst start om 19:30 uur in Dorpshuis Ugchelens Belang aan de Bogaardslaan 81.

Nieuwe wijkagent

Petra van Doorn is de nieuwe wijkagent van Ugchelen, Radio Kootwijk en Hoenderloo. Petra werkt al jaren in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland. De laatste jaren is zij wijkagent geweest van Hoenderloo en de Apeldoornse stadsdelen Rivierenkwartier en Componistenkwartier. Totdat er een nieuwe wijkagent is blijft Petra ook hier wijkagent.

Elke dinsdagavond houdt Petra van Doorn spreekuur van 19.00 tot 20.00 uur in het Dorpshuis Ugchelens Belang. De wijkagent is telefonisch te bereiken via 0900-8844 of via
e-mail:petra.van.doorn@no-gelderland.politie.nlPetra van Doorn is ook te volgen op twitter via @polhurk.