Ingezonden persbericht


Persbericht

Ahrend gaat strategische samenwerking aan met Sitag


* Ahrend vertegenwoordigt Sitag in Nederlandse markt


* Sitag-bureaustoelen vullen Ahrend-stoelenassortiment aan


* Complementaire producten met vergelijkbare basiswaarden als ergonomie, design en functionaliteit

Amsterdam, 27 september 2011 - Inrichter Ahrend gaat een strategische samenwerking aan met Sitag, de Zwitserse producent van kantoormeubilair. Ahrend gaat diverse producten van Sitag aanbieden in de Benelux. Het merk Sitag werd tot vorig jaar gevoerd door ASPA, dat in 2010 door Ahrend werd overgenomen.

De samenwerking houdt in dat Ahrend in de Benelux een aantal producten van Sitag opneemt in haar collectie. Het gaat vooralsnog om twee bureaustoelen, SITAGWORLD en SITAGWAVE, en de spectaculaire 'Lillus', een zitmeubel in de vorm van een voet-, tennis- of volleybal. Deze producten vormen een aantrekkelijke aanvulling op het assortiment van Ahrend en worden getoond in de showrooms van Ahrend in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Eindhoven.

Marketing- en communicatiemanager Remon van Rijn van Ahrend licht toe: 'De klantvraag wordt steeds diverser. Ahrend wil totaalinrichter zijn en heeft ervoor gekozen enkele Sitag-producten toe te voegen aan het Ahrend-portfolio. Sitag-producten zijn aantrekkelijk gebleken voor de Beneluxmarkt en voldoen net als Ahrend-producten aan de hoogste normen op het gebied van ergonomie, functionaliteit en design.'

Over Sitag

De Zwitserse kantoorinrichter Sitag (130 medewerkers) werd gestart in 1965. In 2009 werd de onderneming overgenomen door de investeringsgroep Nimbus. Sitag exporteert naar de belangrijkste Europese markten en ook overzee, waar men contact heeft met licentienemers en agenten. De fabriek van de onderneming is gevestigd in Sennwald (Zwitserland).

Over Ahrend

Koninklijke Ahrend NV (opgericht in 1896, 1.262 fte's) richt - samen met klanten, architecten en andere partners - omgevingen in waar mensen worden gestimuleerd tot optimale prestaties. Ahrend zorgt ervoor dat mensen professioneel, plezierig en productief kunnen werken en leren in mooie, functionele en duurzame werk-, leer- en leefomgevingen. Ahrend wil duurzaam zijn in alle betekenissen van het woord en houdt bij al haar besluiten en handelingen rekening met de gevolgen voor people, planet en profit.

Ahrend heeft internationaal een sterke marktpositie. Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch Design'-meubilair omvat stoelen als Ahrend 2020, Ahrend 250 en de legendarische Revolt, wereldwijd toegepaste tafels als Mehes en Ahrend 500, en vele andere bekroonde stoelen, tafels en opbergsystemen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.




Ingezonden persbericht