Politie Twente

Duitse familie aangetroffen
Osnabruck (D)
Op verzoek van de Duitse autoriteiten is dinsdag 20 september jl. onderstaand bericht in verband met vermissing van een Duits gezin verzonden. Maandag 26 september heeft de Duitse politie laten weten dat het gezin vrijdagavond 23 september jl. in een woning in Osnabruck is aangetroffen. De kinderen zijn ongedeerd en het Duitse Jugendamt heeft zich over de kinderen ontfermd.

Naar aanleiding van uitzendingen van zowel Nederlandse als Duitse media zijn diverse tips binnengekomen. De gouden tip aan de Duitse politie kwam van een Duitse burger.

Persbericht 20 september 2011
Opsporingsverzoek Duitse Jeugdzorg Warendorf (D)
De Duitse Jeugdzorg verzoekt de Nederlandse burgers uit te kijken naar een Duitse familie uit Warendorf. Het gezin bestaat uit een vader, moeder (beiden ong. 30 jaar) en vier kinderen (3 dochters 11, 5 en 4 jaar en een zoontje van 3 mnd). Zij verplaatsen zich per fiets met aanhanger en hebben 3 honden bij zich.

Begin september zijn zij gezien tussen Westerhaar en Sibculo. Het vermoeden bestaat dat zij zich in die omgeving ophouden en bivakkeren in de bossen. Zij hebben Duitsland begin augustus, op de dag van de uitspraak van de rechter dat de kinderen onder toezicht gesteld werden, verlaten. Er zijn zeer grote zorgen voor het welzijn en de veiligheid van de kinderen.

Politie Twente, Politie IJsseland en de Duitse autoriteiten verzoeken bij aantreffen van het gezin contact op te nemen met de lokale politie via 0900-8844. (2011078015)

Meisje gewond bij aanrijding met vrachtwagen Rijssen
Een 9-jarige meisje uit Rijssen is dinsdag 27 september gewond geraakt toen zij aangereden werd door een vrachtwagen.

Het meisje stond omstreeks 08.15 uur met de fiets te wachten op Noordermossingel, tussen de Handelweg en de Oude Morsweg. Zij liet overig verkeer voorgaan en wilde daarna de Noordermossingel oversteken om aan de linkerkant op het fietspad haar weg te vervolgen. Een vrachtwagen, bestuurd door een 56-jarige man uit Tubbergen, kwam vanaf het industrieterrein en passeerde haar om rechtsaf de Oude Morsweg in te rijden. Hierbij reed hij het meisje aan. Zij is met voetletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ambulancepersoneel vermoedde dat de vrachtwagen over de voet van het meisje is gereden. Het team Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente doet onderzoek naar het ongeval. (2011091626)
Fietsster in gezicht geslagen, politie zoekt getuigen Rijssen
Een 17-jarige fietsster uit Holten werd donderdag 22 september in het gezicht geslagen door een onbekende jongen. De politie zoekt getuigen.

Donderdag 22 september omstreeks 16.30 uur fietste een 17-jarig mesje over de Rijssenseweg tussen Rijssen en Holten. Ter hoogte van de camping werd zij aangesproken door een onbekende jongen. De jongen eiste geld anders zou zij een klap krijgen. De 17-jarige reageerde hier niet op waarna zij een klap in haar gezicht kreeg. De dader had het volgende signalement: . Blanke jongen
. Hij droeg donkere kleding
. Hij heeft blond haar en droeg een donkere pet . Hij fietste op een opa fiets met een rek boven het voorwiel Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Rijssen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011090409)

Fietser gewond bij aanrijding met automobilist Daarle gem. Hellendoorn
Maandag 26 september omstreeks 18.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding in Daarle.

Maandagavond 26 september omstreeks 18.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Kruimersweg / Hellendoornseweg in Daarle. Een 35-jarige automobiliste uit Den Ham reed over de Hellendoornseweg en wilde rechtsaf de Kruimersdijk inrijden. Daar fietste een 26-jarige man uit Den Ham op zijn racefiets. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 26-jarige man kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011091531)

Autokraker aangehouden
Enschede
Maandag 26 september omstreeks 15.00 uur werd een 39-jarige man uit Enschede aangehouden voor een auto-inbraak. Donderdag 22 september werd er in een auto ingebroken.

De auto stond geparkeerd op de Prinsestraat in Enschede. De 26-jarige eigenaresse van de auto deed aangifte van de inbraak, waarna de politie een onderzoek startte. Uit politieonderzoek bleek een 39-jarige Enschedeër mogelijk verantwoordelijk te zijn geweest voor de auto-inbraak. De man kon maandag 26 september worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011090456)

Fietser gewond bij aanrijding
Wierden
Een 20-jarige fietser uit Wierden raakte maandag 26 september gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Maandagmiddag 26 september omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de europaring in Wierden. Een 63-jarige automobilist uit Wierden reed over de Dorsvloer en wilde de Europaring op rijden. Hierbij zag hij een 20-jarige fietser uit Wierden over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011091355)

Wijzigingen verloren en gevonden voorwerpen, spreekuur wijkagenten Rijssen-Holten

Verloren en gevonden voorwerpen Voor verloren en gevonden voorwerpen kunnen inwoners van Rijssen-Holten per 1 oktober bij de gemeente terecht in plaats van bij de politie. Deze taak was de afgelopen jaren gedelegeerd aan de politie, maar de gemeente gaat de afwikkeling van verloren en gevonden voorwerpen weer op zich nemen. Reden van de overdracht is dat de politie in Rijssen-Holten zich wil concentreren op haar kerntaken noodhulp, handhaving en opsporing. Het beheer van verloren en gevonden voorwerpen behoort niet tot deze taken en daarom gaat dit (in navolging van andere gemeenten en conform Regionaal beleid) naar de gemeente.

Dat betekent dat iedereen die iets gevonden of verloren heeft, zich kan melden bij de gemeente. Dat kan op elk gewenst moment via de website www.rijssen-holten.nl, of registreren en melden bij de receptie in het gemeentehuis van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en vrijdag tot 12.00 uur.

Wijkagenten de wijk in
Per 1 oktober gaan de wijkagenten in Rijssen hun tijd anders indelen. Het traditionele wijkspreekuur op een fysieke locatie op de dinsdagmiddag, dinsdagavond en donderdagavond komt te vervallen. In de praktijk blijkt namelijk dat maar weinig mensen hier gebruik van maken. En dus gaan de wijkagenten in die tijd (van 18.00-20.00 uur) de wijk in of zijn ze beschikbaar voor de inwoners van hun wijk. Ze zijn via 0900 - 8844 te bereiken en komen als dat nodig naar de mensen toe.

Gemeente en politie meer servicegericht Daarnaast is er vanaf oktober op de donderdagavond van 18.00-20.00 uur een politiemedewerker aanwezig bij de balie van het gemeentehuis in Rijssen. Dit heeft als voordeel dat mensen die melding willen doen van diefstal/vermissing van een paspoort, ID-kaart, etc, direct de zaken kunnen afhandelen met de gemeente en de politie. Hiermee willen de gemeente en de politie in Rijssen-Holten meer service leveren aan de inwoners.
---
Contactgegevens Politie Rijssen-Holten

Openingstijden politiebureau Molenstalweg 17 a, Rijssen: Zonder afspraak: maandag t/m vrijdag van 10.00-13.00 uur. Met afspraak: maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Bel 0900-8844 om een afspraak te plannen. Op donderdag van 18.00-20.00 uur is er een politiemedewerker aanwezig bij de balie van het gemeentehuis aan het Schild 1 in Rijssen. De wijkagenten zijn donderdagavond bereikbaar via 0900 - 8844 en beschikbaar in hun wijk.

Openingstijden politie steunpunt Holten, Kulturhus Smidsbel 6: Maandag en donderdag van 14.00-17.00 uur. De wijkagent heeft spreekuur op maandag van 13.00-15.00 uur in het Kulturhus.

Telefoon:
Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900 - 8844

E-mailadres:
rijssen-holten@twente.politie.nl