Ingezonden persbericht


Informatierubriek Gemeente Hattem

week 39, 27 september 2011

COMMISSIEVERGADERING
Op maandag 3 oktober komt de brede raadscommissie in een openbare vergadering bijeen in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering begint om 20.00 uur. De agenda is als volgt: 1. Opening: - Vaststellen van de agenda. - Mededelingen. 2. Vaststellen besluiten- en toezeggingenlijst vergadering 27 juni 2011. 3. Spreekrecht voor de burgers. 4. Gelegenheid tot het stellen van vragen door commissieleden. 5. Plan van aanpak jeugdoverlast. 6. Landschapsontwikkelingsplan. 7. Uitvoeringsparagraaf structuurvisie. 8. Concept Regionaal Beleidsplan rampenbestrijding en crisisbeheersing. 9. Concept Regionaal Crisisplan. 10. Sluiting. De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in het stadhuis en de bibliotheek. U kunt ze ook vinden op de gemeentelijke website. sievergadering al heeft ingesproken, tenzij er na de commissievergadering nieuwe feiten of gewijzigde omstandigheden aan het licht zijn gekomen. Wilt u gebruik maken van uw spreekrecht, dan dient u dit voor aanvang te melden bij d e griffier. Dit kan via e-mail (griffie@hattem.nl) of telefonisch (038-443 16 16). Bij de aanmelding moet u uw naam, adres, telefoonnummer en het te bespreken onderwerp vermelden. Graag aanmelden op de dag van de vergadering voor 16.00 uur, maar uiterlijk vijf minuten voor aanvang van de vergadering persoonlijk bij de griffier. Indien u gebruik maakt van het spreekrecht kunt u een kopie van uw betoog bij de griffie inleveren. Uw betoog zal dan bij het verslag van de vergadering worden gevoegd. het Woon- en Zorgcentrum `Hof van Blom' op zaterdag 10 december 2011, aan Stichting Vrienden Hof van Blom (VZ 19 september 2011).

met bijgebouw ter vervanging van een bestaande woning, Libanonweg 2 (VZ 8 september 2011).

RADIO HATTEM

AANSLUITENDE RAADSVERGADERING

Op maandag 3 oktober komt de raad in een openbare vergadering bijeen in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering begint aansluitend op de commissievergadering. Deze raadsvergadering betreft een zgn. `hamerraad'. Dat houdt in dat enkel raadsvoorstellen worden behandeld waarover de commissie in de voorafgaande vergadering unaniem heeft besloten dat deze als hamerstuk in de aansluitende raadsvergadering kunnen worden afgehandeld.

De vergaderingen van de raad en de brede raadscommissie zijn maandagavond live te volgen via Radio Hattem. De uitzending begint om 20.00 uur en duurt tot aan het einde van de vergaderingen. Radio Hattem is te ontvangen via de kabel op 98.5 FM en via de ether op 106.1 FM. Herhaling op donderdag vanaf 10.00 uur.

Bezwaarschrift indienen Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college c.q. de burgemeester. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

EVENEMENTEN

APV-VERGUNNINGEN

Vergunning is verleend voor:

1. het houden van een kerstmarkt in het atrium bij de aanleunwoningen van het woon- en zorgcentrum `Hof van Blom', Hof van Blom 5, op zaterdag 10 december 2011 van 14.00 tot 18.00 uur, aan Stichting Vrienden Hof van Blom (VZ 19 september 2011). 2. het organiseren van de Gemeentekampioenschappen voor de leden en inwoners van de gemeente Hattem. De Kampioenschappen worden verreden op zaterdag 1 oktober 2011 van 09.00 tot 20.00 uur, aan Hippisch Hattem (VZ 19 september 2011). 3. het plaatsen van spandoeken van zaterdag 8 tot zaterdag 15 oktober 2011 voor de Molecaten Ruiterdagen, aan Hippisch Hattem (VZ 19 september 2011).

In art. 4.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is bepaald dat door een bedrijf dat valt onder de werkingsfeer van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) per kalenderjaar vier keer gebruik kan worden gemaakt van de mogelijkheid tot het houden van een incidentele festiviteit. Café De Sporthoek, gelegen aan de Hessenweg 60, heeft op grond van art. 4.3, lid 1 schriftelijk gemeld van plan te zijn een incidentele festiviteit te houden op 4 oktober 2011 van 19.00 tot 24.00 uur. Tijdens deze festiviteit zijn de geluidsvoorschriften 2.17, 2.19 en 2.20 van afdeling 2.8 van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) niet van toepassing op de inrichting.

Personen die bezwaar hebben ingediend tegen het eerdere besluit van 4 april 2011, nummer 0244201100064, kunnen binnen 6 weken na verzenddatum (VZ) van dit besluit een beroepschrift indienen bij de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Met de uitvoering van dit besluit kan meteen worden begonnen, ook al wordt er een beroepschrift ingediend. Als u dit niet wilt kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. U moet dan aangeven waarom het voor u erg belangrijk is dat het besluit niet wordt uitgevoerd. Aan het indienen van een beroepschrift en het vragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Over de hoogte en de wijze van betaling van deze kosten kunt u contact opnemen met de rechtbank Zutphen, tel. (0575) 59 35 00 (www.rechtspraak.nl).


2. aanbrengen handelsreclame: het aanbrengen van een reclameobject, Kerkstraat 17 (VZ 20 september 2011). 3. slopen: het slopen van een woning met bijgebouw Zuiderzeestraatweg 14 (VZ 20 september 2011). Voor nadere informatie: eenheid Publiek en Service.

Bezwaarschrift indienen Zie procedure APV-vergunningen.

SPREEKRECHT BURGERS

WET MILIEUBEHEER

Tijdens de vergadering van de brede raadscommissie en de raad kunt u inspreken. De spelregels zijn als volgt: - de totaal beschikbare spreektijd bedraagt maximaal dertig minuten; - iedere spreker mag maximaal vijf minuten spreken; - in de brede commissie mag gesproken worden over onderwerpen die al dan niet op de agenda staan; - in de raadvergadering is het spreekrecht beperkt tot onderwerpen die op de agenda staan. U kunt niet inspreken over onderwerpen waarover u tijdens de commis-

Het college maakt bekend dat zij een melding op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) heeft ontvangen van gemeente Hattem.

COLLECTE

Van 2 tot en met 8 oktober wordt er huis-aan-huis gecollecteerd door de Dierenbescherming.

De melding betreft het veranderen van een inrichting op het adres Kerkhofdijk 6. De verandering betreft de herinrichting van de gemeentewerf.

Wet op de kansspelen Op grond van artikel 3 van de wet op de Kansspelen is een vergunning verleend voor het houden van een verloting tbv Stichting Vrienden Hof van Blom in

OMGEVINGSVERGUNNING

AANGEVRAAGDE VERGUNNINGEN Omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteit:
1. kappen: het kappen van 4 bomen, Libanonweg 23 (ingekomen 20 september 2011). 2. bouwen: het oprichten van een woning, Lübeck 3 (ingekomen 2 augustus 2011). Realisering is alleen mogelijk met ontheffing van het geldende bestemmingsplan Assenrade, 1ste uitwerking. Het college is voornemens de beslistermijn met maximaal 6 weken te verlengen. Indien het een reguliere aanvraag betreft kunnen belanghebbenden binnen twee weken na publicatie hun zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Wilt u weten of het een reguliere aanvraag betreft en of u belanghebbende bent? Dan kunt u contact opnemen met cluster Vergunningverlening en Handhaving.

BESTEMMINGSPLAN KOM-HATTEM (HERHALING)

Inzage De melding en alle ter zake doende stukken liggen van 28 september tot en met 18 oktober 2011 op werkdagen van 08.00 tot 12.30 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdagavond na telefonische afspraak ter inzage bij de balie Vergunningverlening en Handhaving.

Het college verleent inspraak op het voorontwerpbestemmingsplan KOM-HATTEM. Het bestemmingplan betreft een herziening van een groot aantal verouderde bestemmingsplannen. Het plangebied grenst aan de historische kern van Hattem. Aan de oostzijde ligt het plangebied tegen het bestemmingsplan Het Veen 2005. De Apeldoornseweg vormt hier de grens met dit bestemmingsplan. Aan de zuid-, west-, en noordzijde grenst het plangebied aan het bestemmingsplan Buitengebied 2007. Het bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 21 september voor de duur van 6 weken voor een ieder ter inzage (tot en met dinsdag 1 november). Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken kan een ieder, naar keuze schriftelijk of mondeling, een reactie over het bestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijk dient dat te geschieden bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 93, 8050 AB Hattem. Voor het naar voren brengen van een mondelinge reactie kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met de heer Ter Braak van de eenheid Ontwikkeling en Advies, of bij diens afwezigheid met é én van de andere medewerkers van de eenheid. Het bestemmingsplan ligt op het stadhuis ter inzage bij de balie Vergunningverlening en Handhaving. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en op woensdagen tevens van 13.30 tot 17.00 uur. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website onder: inwoners-wonen en leven-bestemmingsplannen-bestemmingsplannen in voorbereiding.

IDENTITEITSKAART GAAT WEER GELD KOSTEN

Op woensdag 21 september 2011 heeft de regering een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer waarin een wettelijke grondslag wordt gecreëerd voor de heffing van leges voor de Nederlandse identiteitskaart. Als de wet door het parlement wordt aanvaard, zal deze met terugwerkende kracht in werking treden met ingang van 22 september 2011.

VERLEENDE VERGUNNINGEN Omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit: 1. bouwen in strijd met bestemmingsplan: het oprichten van een woning

De Hoge Raad oordeelde in haar uitspraak van 9 september 2011 dat de huidige grondslag voor legesheffing van de identiteitskaart niet deugdelijk is. Met dit wetsvoorstel repareert minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dit gebrek. Dit betekent dat de burger met ingang van donderdag 22 september weer gevraagd zal worden om leges te betalen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, telefoon 038 - 443 16 16 of kom langs in het stadhuis, Markt 1. Het stadhuis is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Op woensdag is het stadhuis ook geopend van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdagavond is het loket Burgerzaken geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur.