Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 26 september 2011

Meer privaat geld voor podiumkunsten met digitale handleiding

Organisaties uit de podiumkunsten hebben sinds gisteren op privaatgeldpodiumkunsten.com de beschikking over een toegespitste handleiding om meer geld uit de markt te halen. Stapsgewijs leidt een digitale toolkit de gebruiker met praktische voorbeelden, spreadsheets en vragenlijsten naar een concreet plan van aanpak. Met de toolkit kan iedereen in de podiumkunsten direct aan de slag of voortvarend zijn reeds bestaande fondsenwervingsbeleid aanscherpen.

Door de ontwikkelingen in de kunstensector is het niet alleen noodzakelijk, maar ook wenselijk dat organisaties uit de podiumkunstensector het aandeel in eigen inkomsten vergroten en minder afhankelijk zijn van ondersteuning van de overheid. Opdrachtgevers Theater Instituut Nederland (TIN) en Muziek Centrum Nederland (MCN) spelen door het ontwikkelen van de toolkit in op deze noodzaak. Privaatgeldpodiumkunsten.com vormt een goede aanvulling op de vele onderzoeken en modellen die inmiddels over het onderwerp private financiering zijn verschenen en is toegespitst op de sector. De toolkit is dan ook door iedereen in de podiumkunsten te gebruiken; grote en kleine organisaties, podia en gezelschappen, gesubsidieerd en vrije sector. De website maakt gebruik van de kennis en ervaring die gezelschappen en organisaties uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk eerder op dit gebied hebben opgedaan. Essay
Op de website is ook een essay te vinden van onderzoeker Naomi Russell waarin zij ingaat op de stand van zaken met betrekking tot de verhouding eigen inkomsten en subsidie in ons land. Ook beschrijft zij vanuit haar ervaring in het Verenigd Koninkrijk de kansen en mogelijkheden die er in ons land op dit terrein liggen. Deze toolkit is in opdracht van TIN en MCN ontwikkeld door Naomi Russell & Partners. De toolkit is beschikbaar op www.privaatgeldpodiumkunsten.com.

Einde persbericht




Ingezonden persbericht