Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt met 20 rechercheurs vermissingszaak Laurens Fritz


Datum: 27-09-2011
Tijd bericht: 14:58
Plaats: Herkenbosch

De politie onderzoekt met 20 rechercheurs de zaak van de vermiste Laurens Fritz. De politie houdt er steeds meer rekening mee dat er sprake zou kunnen zijn van een misdrijf, maar sluit andere opties niet uit.

Al vanaf de eerste dag van de vermissing zet de politie grootschalig in op het onderzoek in en rond het Meinweggebied. Het weekeinde van de vermissing heeft de politie sporenonderzoek gedaan en is er in het wandelgebied geflyerd om wandelaars op de vermiste man te attenderen. In datzelfde weekend is met een zoekteam van de mobiele eenheid naar de man gezocht in en rond het Meinweggebied. Bij dat zoeken zijn ook honden ingezet. Ook is met een politiehelikopter vanuit de lucht en vanaf het water met een brandweerboot uitgekeken naar Laurens Fritz. Vorige week zondag is nog met speurhonden in het bungalowpark gezocht naar sporen of voorwerpen die mogelijk met de verdwijning te maken zouden kunnen hebben. Dat is toen niet gebeurd op basis van concrete informatie of aanwijzingen, maar omdat de politie in dit onderzoek niks over het hoofd wil zien.

Na het uitgebreide onderzoek buiten heeft een team van politiemensen en marechaussee het rechercheonderzoek voortgezet. Recentelijk is dit team uitgebreid tot het huidige aantal van 20 mensen.

De 30-jarige militair Laurens Fritz uit het Duitse Elmpt wordt sinds vrijdag 9 september vermist. De auto van de man werd een dag later teruggevonden op een parkeerplaats in wandelgebied De Meinweg. In dat natuurgebied ligt ook het bungalowpark waar Fritz een woning aan het verbouwen was.

De politie staat in nauw contact met de familie van Laurens Fritz, die ook zélf met vrienden en kennissen van de vermiste regelmatig zoektochten heeft opgezet.

Mensen met informatie over deze vermissing worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Dit kan via het algemene nummer 0900 8844. Personen die liever anoniem informatie over vermissing van Laurens Fritz willen doorgeven kunnen terecht bij Stichting M. via 0800 7000.