Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Man aangehouden na aanrijding en vernieling | | De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 27 september een 24-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en vernieling. De man was er na een aanrijding met zijn scooter vandoor gegaan en werd even later aangetroffen bij een woning aan de Kanaalstraat in Apeldoorn.

De politie kreeg rond 01.00 uur een melding van een aanrijding tussen een auto en een scooter, waarbij de 24-jarige scooterrijder op de auto botste en ten val kwam. Hierna stond de bestuurder weer op en reed door. Even later kreeg de politie een melding over een inbraak in een woning aan de Kanaalstraat, waarbij een ruit vernield was. Bij de woning werd de scooter van de 24-jarige Apeldoorner aangetroffen, die bij de eerdere aanrijding betrokken was. De verdachte, die zich niet in zijn eigen woning ophield, bleek zwaar onder invloed van alcohol. De Apeldoorner werd aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en vernieling. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011135797 en 2011135798

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor winkeldiefstal           |
De politie heeft maandag 26 september een 40-jarige man uit Apeldoorn verhoord voor diefstal bij een supermarkt aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. De man bleek ondermeer drank te hebben gestolen.

De politie kreeg rond 17.00 uur een melding van winkeldiefstal aan de Vlijtseweg. Alert winkelpersoneel zag dat de Apeldoorner niet alle artikelen bij de kassa had afgerekend en ondermeer nog drank in zijn tas had zitten. De winkelmedewerkster sprak de man aan en lichtte de politie in. De gestolen artikelen hadden een totaalwaarde van ruim 30 euro. De man werd aangehouden voor winkeldiefstal en kreeg een proces-verbaal en hem werd een winkelverbod opgelegd.

2011135619

|     |Apeldoorn - Geld en sieraden weg bij woninginsluipingen   |
Op zondag 25 en maandag 26 september is er bij twee woningen in Apeldoorn een insluiping geweest. De inbrekers maakten ondermeer geld en sieraden buit.

Zondagavond werd er door een bewoner een insluiping ontdekt bij een woning aan de Kunstenaarshoeve in Apeldoorn. De bewoner even weggeweest en de dief kwam via een opstaande deur binnen. Hierbij zijn ondermeer sieraden weggenomen. Een tweede insluiping bij een woning aan de Ooievaarlaan werd maandagmorgen ontdekt. De bejaarde bewoonster zat in de kamer terwijl de insluiping plaatsvond en heeft niets gemerkt. Ook hier was iemand via een openstaande deur binnengekomen. Bij de insluiping werd een portemonnee gestolen. De politie onderzoekt de insluipingen.

2011135484 en 2011135440

|     |Apeldoorn - Woninginbraak op klaarlichte dag              |
Op maandag 26 september is er op klaarlichte dag ingebroken bij een woning aan de Prins Willem-Alexanderlaan in Apeldoorn. Bij de inbraak is ondermeer een televisie gestolen.

Een bewoner ontdekte maandag rond 12.00 uur dat er bij zijn woning was ingebroken. Het is nog onbekend hoe de dader is binnengekomen. Bij de inbraak is ondermeer een televisie weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011135549

|     |Apeldoorn - Politie zoekt getuigen na aanrijding scooter  |
Maandagavond 26 september zijn twee 16-jarige meisjes uit Apeldoorn gewond geraakt na een aanrijding tussen een auto en een scooter. De automobiliste heft haar identiteit niet bekend gemaakt.

De twee meisjes reden omstreeks 19.55 uur op een scooter op de Asselsestraat in de richting van het centrum, toen een grijze personenauto de weg op wilde rijden. De automobiliste zag de meisjes kennelijk over het hoofd en botste tegen de zijkant van de scooter. Hierbij raakten beide tieners gewond aan hun been en is de scooter beschadigd. De automobiliste heeft haar identiteit niet bekend gemaakt en is doorgereden na de aanrijding. De politie roept de bestuurster of andere getuigen op om zich te melden via 0900-8844.

2011135646

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --