Ingezonden persbericht


Apeldoorn, 28 september 2011

PERSBERICHT

Kirsten Wild zit nog met vraagtekens voor EK baan

Net terug van het WK op de weg in Kopenhagen sloot Kirsten Wild zich vandaag weer aan bij de nationale baanselectie die in Omnisport Apeldoorn toewerkt naar de Europese kampioenschappen baanwielrennen, van 21 t/m 23 oktober. De Zwolse renster van AA Drink/Leontien.nl mikt daarbij op minimaal een medaille. ,,Dat moet toch haalbaar zijn.''

Nog een goede drie weken resten er tot de Europese titelstrijd in de Gelderse wielertempel. Niet veel, maar volgens Kirsten Wild moet het volstaan om straks als medaillekandidaat te beginnen aan het omnium. Op deze discipline maakte ze in maart van dit jaar naam tijdens de wereldkampioenschappen, die eveneens in Omnisport Apeldoorn plaatshadden. Na twee dagen van competitie op zes verschillende nummers stond Wild met de bronzen medaille op het podium. Achter de Canadese Tara Whitten en Sarah Hammer uit Amerika was ze derde geworden.

,,Als er dan een EK in aantocht is - en waaraan Whitteen en Hammer niet kunnen meedoen - word je al snel tot topfavoriete gebombardeerd. Ik heb dara geen moeite mee, want zodra er wat druk is presteer ik doorgaans beter. Het wordt echter wel lastiger dan de mensen denken; je schuift niet zomaar door naar de eerste plaats. Bovendien heb ik op dit moment geen idee hoe ik ervoor sta. Ik heb wel het gevoel dat de vorm en het duurvermogen goed zijn; alleen, is dat op de piste ook merkbaar? Verder wordt het zaak veel tijd te besteden aan de explosieve onderdelen van het omnium: de vliegende ronde en de 500 meter tijdrit. Daar hoort ook het starten bij, want daarbij geef ik te veel tijd toe'', aldus Kirsten, die normaal gesproken ook deel uitmaakt van de vrouwen achtervolgingsploeg.

Voor alle wielerfans die van plan zijn de EK live bij te wonen: er zijn voor alle dagen nog kaarten te koop, variërend van zogenoemde NS-combikaarten - tickets die geldig zijn voor de trein (ongeacht waar vandaan in Nederland) en toegang verschaffen tot de wedstrijden - tot de toegangsbewijzen die er beschikbaar zijjn via de Primera winkels en de VVV-kantoren in Apeldoorn en omstreken. Kaarten kunnen eveneens besteld worden via de website: www.ekbaanwielrennen.nl.

EINDE PERSBERICHT