Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tooske Ragas bestelt eerste kinderpostzegels van 2011


· Kinderpostzegelactie 2011 officieel van start
· Kinderen uit groep 7 en 8 vanaf morgen op pad met kinderpostzegels en kaarten
· Meer dan 200.000 kinderen zetten zich in om andere kinderen een veilig thuis te geven

Leiden, 27 september 2011 - Tooske Ragas heeft vandaag de eerste kinderpostzegels van 2011 besteld bij de 10-jarige Tjerk in Walibi Holland. Daarmee gaf Tooske het officiële startsein voor de Kinderpostzegelactie 2011. Vanaf woensdag 28 september gaan meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 op pad om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Met de verkoop zetten zij zich in om zoveel mogelijk kinderen een veilig thuis te geven.

"Als moeder van een groot gezin weet ik hoe belangrijk een omgeving is, waarin een kind zich beschermd en geborgen voelt. Ik vind dat elk kind zo'n veilige plek verdient", vertelt Tooske Ragas, TV-presentatrice bij SBS6. "Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie geeft Stichting Kinderpostzegels Nederland kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland een veilig thuis. Het is fijn om te zien dat zoveel kinderen zich daarvoor met hart en ziel inzetten. Ik wil daarom aan iedereen vragen: bestel kinderpostzegels als de kinderen bij u aanbellen. Zo kunnen we samen zorgen voor een veilig thuis voor ieder kind."

Geef kinderen een veilig thuis
Kinderpostzegels heeft het afgelopen jaar meer dan 900.000 kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland gesteund en hoopt ook komend jaar weer zoveel kinderen te kunnen helpen. Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie 2011 wil Kinderpostzegels kwetsbare kinderen die er alleen voor staan een thuis geven waar zij zich veilig voelen. Zij worden dan bij voorkeur opgevangen in een pleeggezin, omdat deze vorm van opvang het dichtst bij de gezinssituatie blijft. Het aantal pleegkinderen in Nederland neemt jaarlijks toe. In 2010 hebben 24.000 kinderen gebruik gemaakt van pleegzorg. Eén van hen is de 10-jarige Tjerk, die de eerste kinderpostzegels van dit jaar aan Tooske Ragas verkocht. Tjerk verblijft regelmatig op een pleegzorgboerderij in Friesland die met steun van Kinderpostzegels een veilig thuis aan kinderen biedt.

Kinderen gemist?
Van woensdag 28 september tot en met vrijdag 7 oktober vindt de Kinderpostzegelactie 2011 plaats. Heeft u de kinderen aan de deur gemist? Ga dan naar www.kinderpostzegels.nl en bestel de kinderpostzegels en kaarten online.