VerkeersInformatieDienst

Zeeburgertunnel beleeft primeur met LED-verlichting

27 september 2011, 16:51
De Zeeburgertunnel in de A10 Noord bij Amsterdam wordt tussen 3 oktober en 14 november voorzien van LED-verlichting. Hiermee is het de eerste Noord-Hollandse Rijkstunnel die de verlicht wordt met deze energiezuinige lichtbron. Verkeer moet in oktober en november vooral 's avonds en 's nachts rekening houden met vertragingen en omleidingen.

De werkzaamheden aan de Zeebrugertunnel beginnen maandagavond 3 oktober om 22:00 uur. Tot 14 november zal er dan iedere avond en nacht tot 05:00 uur gewerkt worden. Naar verwachting is dan alle verlichting in de tunnel aangebracht. Na 14 november zal rijkswaterstaat beginnen met het aanleggen van de elektriciteitsvoorziening

Tijdens het aanbrengen van de LED-verlichting wordt verkeer door middel van tekstwagens op de hoogte gehouden van eventuele vertragingen of omleidingen. Bovendien zal de maximumsnelheid verlaagd worden naar 70 kilometer per uur.

Na 14 november zal Rijkswaterstaat de Zeeburgertunnel enkele nachten in het weekend volledig afsluiten om de elektriciteitsvoorziening aan te leggen. Ten tijde van de afsluiting zal het verkeer omgeleid worden via de A10 West. Welke data de tunnel volledig afgesloten zal worden is vooralsnog niet bekend gemaakt.