Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 september 2011

RELOCATIE EN NIEUWE HUURDER
VOOR BEURSTRAVERSE ROTTERDAM

Aan de Beurstraverse in Rotterdam, de verdiepte wandel- en winkelpassage die na realisatie al gauw de bijnaam Koopgoot kreeg, volgen diverse positieve ontwikkelingen zich momenteel in snel tempo op. ING REIM is recentelijk begonnen met een gehele upgrading van het zogenoemde hart van de Beurstraverse, het cirkelvormige plein direct onder de Coolsingel gelegen. Hierbij zijn vier retailers gereloceerd en is een nieuwe huurder, Sabon, aangetrokken.

Sabon, Nederlands snelst groeiende keten in huidverzorgingsproducten, heeft per 1 september a.s. een huurovereenkomst afgesloten voor een winkel gelegen aan de Beurstraverse 59. De winkel beslaat circa 78 m² en is de vierde vestiging in Rotterdam en het twintigste filiaal in Nederland. Daarnaast heeft Sabon ook 27 shops-in-shop bij V&D, verspreid over het hele land.

Het viertal retailers dat gereloceerd is in de Beurstraverse betreft juwelier Lucardi, pralinemaker Leonidas, schoenenketen Sacha en linnengoedspeciaalzaak Burmann. Cushman & Wakefield en Kokelenberg & Ouwehand bemiddelden bij deze transacties.

De Rotterdamse koopgoot werd in de periode 1993-1996 door architect Pi de Bruijn ontworpen en gerealiseerd. In 1997 ontving hij voor dit project de Nederlandse Bouwprijs. Exact 15 jaar na de afronding van de bouw van de Beurstraverse heeft de door hem opgerichte organisatie De Architecten Cie. in opdracht van eigenaar ING REIM de upgrade ontworpen. Er zullen werkzaamheden worden uitgevoerd aan het plafond en de verlichting. De nu nog `donkereŽ entree van het overdekte gedeelte zal met name door een verbeterd verlichtingsniveau attractiever worden voor het winkelende publiek. Ook de plafonds, kolommen en etalages zullen worden voorzien van speelse verlichtingselementen waardoor het geheel een aantrekkelijkere uitstraling krijgt.

/EINDE BERICHT