Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hotelprijzen sterkst gestegen in Brisbane

Grote prijsstijgingen in bepaalde steden ondanks gematigd wereldwijd herstel

Amsterdam, 27 september 2011 -" Wereldwijde hotelprijzen herstellen gematigd sinds het dieptepunt in 2009. Het afgelopen halfjaar steeg de gemiddelde wereldwijde hotelprijs met slechts 3 procent, zo blijk uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com. Bepaalde bestemmingen echter ontwikkelden zich stormachtig. Brisbane spant de kroon. De gemiddelde hotelprijs in de Australische stad steeg met 40 procent ten opzichte van een jaar geleden. Hotels.com brengt de snelste stijgers in kaart.

In januari werd Brisbane getroffen door zware overstromingen, waardoor het aantal beschikbare kamers er daalde. Mede door de sterke Australische dollar en de grote vraag van zakenreizigers schoten de kamerprijzen in Brisbane tijdens de eerste helft van 2011 met 40 procent omhoog naar gemiddeld ¤120 per overnachting..

Sao Paulo

Hotelprijzen in Sao Paulo namen met 25 procent toe door het grote aantal zakenreizigers, waarop het kameraanbod niet berekend was. Ook de kracht van de Braziliaanse munt en de opkomende economie hebben bijgedragen aan de hogere prijzen in de belangrijkste zakenstad van Brazilië.

Reykjavik

Binnen Europa liet Reykjavik de sterkste stijging zien. Hotelprijzen stegen er met 21 procent naar gemiddeld ¤97 per nacht. De IJslandse hoofdstad herrstelde zich van tegenslagen veroorzaakt door de aswolk en de financiële crisis. Een waardedaling van de IJslandse kroon stimuleerde de vraag onder buitenlandse bezoekers, waardoor hoteliers hun prijzen konden verhogen.

Bratislava

Honolulu

In de Amerikaanse bestemmingen Honolulu, Dallas, New York en San Francisco stegen de prijzen met respectievelijk 16, 12, 11 en 9 procent. Reden hiervoor was de terugkeer van de zakenreiziger en de toename van het aantal binnenlandse en buitenlandse toeristen, waardoor de vraag naar hotelkamers sterk toenam.

Einde persbericht. Donderdag 27 september 2011.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht