Kustwacht voor het Caribisch gebied


Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba Dinsdag 27 september 2011

Kustwacht houdt illegale vissersboot aan nabij Aruba De Kustwacht voor het Caribisch gebied heeft gisteren 26 september tijdens een patrouille in de wateren van Aruba een vissersboot aangehouden die illegaal aan het vissen was.

Gisteren omstreeks 16.45 uur detecteerde de Dash-8, het patrouillevliegtuig van de Kustwacht in de Exclusieve Economische Zone (EEZ) van Aruba, een bootje van Venezolaanse afkomst die daar aan het vissen was. Meteen werd de kustwachtcutter Panter ingezet om de zaak te inspecteren. Omstreeks 21.00 uur waren ze ter plekke en het boardingteam van de Kustwacht trof daar een vissersvaartuig type yola aan met twee opvarenden, met ongeveer een 1000 meter visnet in het water, wat illegaal is in de territoriale wateren van Aruba. In opdracht van het boardingteam werden de netten naar binnengehaald en het bootje werd opgebracht naar Aruba.

Op Aruba werd het proces verbaal opgemaakt. Na overleg met de Officier van Justitie werd er een boete opgelegd van 500 Arubaanse guldens. Deze boete moet betaald worden voordat het bootje kan vertrekken. Het visnet is in beslaggenomen.

De Kustwacht zal hard optreden bij deze overtredingen. Ook u kunt helpen door onregelmatigheden te melden. De Kustwacht is 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken via het alarmnummer 913. Dit nummer is gratis.