Duits-Nederlandse Handelskamer

Den Haag, 13. Juli 2011

Taal, cultuur, recht en belastingen zijn de thema's in het seminarprogramma van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) voor de tweede helft van 2011. Tijdens verschillende workshops en trainingen komen ondernemers en internationaal werkende medewerkers te weten hoe zij succesvol kunnen zijn in het buurland.

Het seminarprogramma biedt een aantal nieuwe seminars. Zoals bijvoorbeeld het seminar "Joint ventures tussen Nederlandse en Duitse ondernemingen" dat plaatsvindt op donderdag 6 oktober 2011 in Utrecht. Managers leren welke juridische en fiscale aspecten van belang zijn als zij een joint venture willen aangaan met een Duitse onderneming. Het seminar "Duitse correspondentie" op dinsdag 1 november 2011 gaat dieper in op het correct schrijven van een zakelijke Duitse brief, telefonische acquisitie in Duitsland en hoe om te gaan met offertes, facturen, leveringen, reclames, opdrachtbevestigingen en betalingsherinneringen bij de oosterburen.

"Ons netwerk met meer dan 80 partners maakt het mogelijk voor ieder seminar een geschikte en competente docent te vinden", aldus Marlies Komorowski die de evenementen voor de DNHK organiseert. Dat geldt ook bij de workshop "Conflictcommunicatie en onderhandelingen live - Duitsers en Nederlanders aan een tafel" op donderdag 15 december 2011. Het seminar is tegelijkertijd het hoogtepunt en de afronding van het seminarprogramma 2011. Samen met de communicatietrainster Katja Schleicher biedt de DNHK voor het eerst aan Duitse en Nederlandse managers de mogelijkheid om in één seminar hun
onderhandelingsvaardigheden met elkaar te oefenen en daarnaast onderling ervaringen uit te wisselen.

De prijs voor een dagseminar bedraagt 349 euro, seminars van een halve dag kosten 199 euro. DNHK-leden ontvangen 20 procent korting op de deelnamekosten. Het complete DNHK-seminarprogramma is te vinden op: www.dnhk.org/seminars.

INFORMATIEKADER

Voor aanmeldingen tot en met 31 juli 2011 geeft de Nederlands-Duitse Handelskamer 10 procent korting op de deelnamekosten. Meer informatie is beschikbaar opwww.dnhk.org/seminars

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer, Marlies Komorowski, Tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail: m.komorowski(at)dnhk.org.

Het seminarprogramma van de tweede helft 2011 vindt u hier.