Wethouder Lodewijk Asscher krijgt Partou Pedagogiek aangeboden

Persbericht van Partou

Op donderdag 6 oktober presenteert Partou Kinderopvang haar vernieuwde pedagogisch beleid aan Lodewijk Asscher, locoburgemeester van Amsterdam en wethouder met onder andere Educatie en Jeugdzaken in zijn portefeuille. Het vernieuwde beleid heet Partou Pedagogiek. Wethouder Asscher neemt de Partou Pedagogiek in ontvangst in de nieuwste buitenschoolse opvanglocatie van Partou, Windkracht 10 aan het Ed Pelsterpark op IJburg, waarmee de officiële opening een feit is.

De opvang van Partou is bestemd voor alle kinderen, wat hun afkomst of achtergrond ook is. Daarbij krijgen het stimuleren en volgen van de ontwikkeling van de kinderen, educatie en het samen opvoeden met de ouders bijzondere aandacht. De medewerkers zijn continue op zoek naar nieuwe, speelse manieren en uitdagende activiteiten om kinderen te begeleiden. Windkracht 10 is een afspiegeling van de vernieuwende elementen in de Partou Pedagogiek. Bijzonder is de leeftijdsgroep: er is dagelijks plek voor 200 kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Zij krijgen veel vrijheid om hun creativiteit uit te leven en te experimenteren. Daarvoor zijn er in het splinternieuwe gebouw een houtbewerkingruimte, bibliotheek, kinderkookcafé, theaterzaal, atelier en science lab, muziekhonk en nog veel meer.

Een extra bijzonderheid van Windkracht 10 is de introductie van tik-tik, een digitale ontmoetingsplaats die bestaat uit aanraak-beeldschermen in de groepsruimtes. Via die schermen wisselen pedagogisch medewerkers, ouders en kinderen informatie met elkaar uit. Kinderen hebben een persoonlijke sleutelhanger waarmee ze zich aanmelden, wanneer ze in Windkracht 10 komen. Vervolgens kiezen ze via het beeldscherm aan welke activiteiten ze die dag willen meedoen. Ouders hebben een toegangscode via de website van de opvang, waarmee ze vanuit huis of kantoor inzicht hebben in alle informatie.

Partou Kinderopvang is een HKZ/ISO gecertificeerde kinderopvangorganisatie en biedt in ruim 100 locaties kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, opvang in peuterspeelzalen en gastouderopvang in Amsterdam en omgeving, Dordrecht en Almere. De organisatie bestaat onder de naam Partou vanaf 2004, maar heeft meer dan 30 jaar ervaring met professionele kinderopvang. Partou is een werkmaatschappij van Kinderopvang Nederland.

*

Links:
http://www.partou.nl



Razende Robot Reporter