Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje bezoekt sociaal circus en mentorinitiatief in Groningen

RVD, 29 september 2011, nr. 254

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje brengt donderdag 6 oktober 2011 een bezoek aan twee sociale initiatieven in Groningen. In de ochtend bezoekt de Prins het initiatief 'Jong geleerd, jong gebleven' van sociaal circus Santelli en verzorgingshuis Oosterparkheem. 's Middags maakt hij kennis met mentorinitiatief 'Kans 050' dat vrijwilligers als mentor aan ROC-leerlingen koppelt. Beide initiatieven worden ondersteund door het Oranje Fonds waar de Prins van Oranje beschermheer van is.

Het initiatief 'Jong geleerd, jong gebleven' brengt kinderen tussen 6 en 12 jaar samen met ouderen in verzorgingshuis Oosterparkheem in Groningen. Onder begeleiding van een circusdocent van jeugdcircus Santelli nemen de kinderen en ouderen deel aan circusworkshops waarin ontmoetingen en plezier voorop staan. Tijdens zijn bezoek spreekt de Prins met initiatiefnemers en deelnemende kinderen en ouderen. Ook woont hij een korte voorstelling bij. 'Jong geleerd, jong gebleven' ontving in dit jaar een Appeltje van Oranje uit handen van Prinses Máxima. Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor bijzondere, succesvolle en innovatieve initiatieven op sociaal gebied.

'Kans 050' is een mentorprogramma waar volwassen vrijwilligers als mentor aan een ROC-leerling worden gekoppeld. De mentor en de jongere hebben regelmatig contact om samen te werken aan de doelen die voor de jongere belangrijk zijn. De Prins spreekt op het ROC Noorderpoort met coördinatoren, vrijwillige mentoren en een aantal leerlingen over de mentormethode en ervaringen.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.




RVD Mediafeed