Gemeente Medemblik


-

-

Opening Centrum Jeugd en Gezin gemeente Medemblik

29-09-2011 |

Op 6 oktober opening en ondertekening intentieverklaring.

Donderdag 6 oktober 2011 opent wethouder Dirk Kuipers het inlooppunt Centrum Jeugd en Gezin aan de Sint Maartenshof 36 in Medemblik. Na de opening ondertekenen de (kern)partners van het Centrum Jeugd en Gezin Medemblik de intentieverklaring. Bij het Centrum Jeugd en Gezin kan iedereen terecht met vragen over opvoeding en opgroeien. U bent van harte uitgenodigd om bij de opening vanaf 15.30 uur aanwezig te zijn.

Na de openingshandeling is de gemeente Medemblik drie Centra Jeugd en Gezin rijker; naast Medemblik heeft ook Andijk (Kleingouw 2) en Wervershoof (Olympiaweg 141) een inlooppunt. Ouders, verzorgers, kinderen en jongeren tot en met 23 jaar kunnen hier terecht met hun vragen over opvoeden en opgroeien. Maar ook professionals en vrijwilligers die met kinderen en jongeren werken.

Naast een informatiepunt is het CJG ook bedoeld om een sluitende zorgstructuur binnen de jeugd (gezondheids)zorg te realiseren. Dit zo genoemde `zorgnetwerk' maakt integraal onderdeel uit van het CJG en zorgt voor afstemming tussen de kernpartners van zorg en hulpverlening richting de gezinnen.

Intentieverklaring
Alle (kern)partners van het CJG Medemblik ondertekenen de intentieverklaring. In dit document zijn de gezamenlijke uitgangspunten en doelstellingen van het CJG Medemblik beschreven. De partners die tekenen zijn: GGD Hollands Noorden, MEE, De Wering, Bureau Jeugdzorg, Stichting Netwerk, Kern 8 en de gemeente Medemblik.

Activiteiten Opvoeden en Opgroeien
In de week van de opening (3 tot en met 7 oktober) en in de week van de Opvoeding (10 tot en met 14 oktober) heeft Medemblik diverse activiteiten voor jongeren en ouders, opa's en oma's naar haar gemeente gehaald die in het teken staan van opvoeden en opgroeien.

Programma
15.30 uur Officiële opening van het CJG door Dirk Kuipers 16.00 uur Ondertekening van de intentieverklaring 16.30 uur Afsluitende borrel (hapje en drankje)

Voor de kinderen is er een springkussen!


- Activiteiten speciaal voor jongeren


- Activiteiten van 3 t/m 13 oktober 2011

|