Gemeente Ede

maandag, 3 oktober 2011

Promotiefilm voor Ede

Op 6 oktober gaat de promotiefilm over Ede `in première' in CineMec. De korte film (5 minuten) geeft een beeld van groen, gezond en actief Ede en laat de vele ontwikkelingen zien die in de gemeente spelen. De film wordt voor het eerst vertoond aan een select gezelschap, waar onder Commissaris van de Koningin van Gelderland Clemens Cornielje. Na de première is de film te zien via het Youtube kanaal van de gemeente Ede en wordt vertoond op verschillende beurzen, congressen en bijeenkomsten.

De film heet studenten, bewoners, ondernemers en toeristen welkom in onze groene, gezonde en actieve gemeente. Centraal gelegen in de Europese topregio Food Valley, in het hart van Nederland.

Station en Veluwse Poort

Ede biedt kansen en ruimte voor ontwikkeling. De film laat de laatste ontwikkelingen zien, zoals het compleet nieuwe en duurzame intercitystation dat de stad straks nog makkelijker bereikbaar maakt. Een regionaal vervoersknooppunt waar 6 intercity's per uur stoppen en waar overstappen op fiets, bus of Valleilijn gemakkelijk gaat. Het station biedt direct toegang tot Veluwse Poort, een unieke nieuwe woon,- werk en leefomgeving in een historische setting, midden op de Veluwe.

Kenniscampus

Wij investeren hier samen in de ontwikkeling van de Kenniscampus Ede. Een dynamische omgeving voor leren, werken en wonen in de Food Valley. Een plek waar praktijk en theorie hand in hand gaan en waar onderwijs van vmbo tot en met HBO het bedrijfsleven ontmoet en samen innoveert. Door de directe verbinding met Wageningen Universiteit komen kennis, wetenschap en onderzoek samen in één regio.

Hoge Veluwe

Al deze ontwikkelingen gebeuren in een prachtige groene omgeving. Het Nationale Park de Hoge Veluwe bijvoorbeeld met het wereldberoemde Kröller -Müller Museum en beeldentuin, maar ook de Ginkelse en Edese hei en het Planken Wambuis.

Bedrijven

Ede is ook een ondernemende stad. Veel grote en kleinere bedrijven hebben hier hun plek gevonden. Edese bedrijven Simonis Buunk Kunsthandel, ziekenhuis Gelderse Vallei, Nizo foodresearch, de Sapfabriek, CineMec en stadscafé Oscar werkten mee aan de promotiefilm. Reclamebureau Lukkien heeft de film gemaakt en gesponsord.