Gemeente Deurne


Basisschool de Zonnebloem verzamelt de meeste Groene Voetstappen

Wethouder Kerkers geeft 6 oktober startsein voor 'Gekke Fietsen Circuit'
Op donderdag 6 oktober zet wethouder Kerkers basisschool de Zonnebloem uit Liessel in het zonnetje. Zij verzamelden namelijk de meeste Groene Voetstappen, tijdens de Europese Mobiliteitsweek, waar in totaal acht Deurnese scholen aan meededen.

Als prijs mag Basisschool de Zonnebloem gaan genieten van het `Gekke Fietsen Circuit'. Wethouder Kerkers geeft op 6 oktober om 9 uur het startsein.

Deurnese scholen zamelen 11.009 Groene Voetstappen in Naast basisschool De Zonnebloem zijn ook de leerlingen van de basisscholen De Hasselbraam, D'n Bogerd, St. Gerardusschool, D'n Heiakker, Tijl Uilenspiegel, Zeilberg en De Ratelaar lopend, steppend of fietsend naar school gegaan. Samen verzamelden ze 11.009 Groene Voetstappen.

`Groene Voetstappen'
De actie `Groene Voetstappen' is een van de manieren waarop de Gemeente Deurne aandacht besteed aan duurzame mobiliteit voor een schoner klimaat. Het doel van de actie is kinderen van het basisonderwijs te motiveren om lopend, fietsend of steppend naar school te komen. Voor elke heen- en terugreis die op deze manier werd afgelegd, verdiende een kind één Groene Voetstap in de vorm van een sticker. Lopend, fietsend of steppend naar school gaan is niet alleen leuk en leerzaam. Kinderen leren van hun ouders gevaarlijke verkeerssituaties herkennen en hoe ze ermee om moeten gaan. Ook is de dagelijkse beweging goed voor de gezondheid. Daarnaast dragen kinderen op jonge leeftijd bij aan een schoner milieu. Groene Voetstappen worden eind 2011 aangeboden aan de Verenigde Naties, op de 17de klimaatconferentie in Durban.

Onderdeel Europese Mobiliteitsweek
De actie Groene Voetstappen is onderdeel van de Europese mobiliteitsweek die van 12 t/m 16 september 2011 werd gehouden. In deze week werd er extra aandacht besteed aan een duurzaam leefklimaat. Alle Groene Voetstappen worden eind 2011 aangeboden aan de Verenigde Naties, op de 17de klimaatconferentie in Durban.