Gemeente Tiel


Installatie Tielse kinderraad

De stemmen zijn geteld; de leden van de Tielse kinderraad zijn bekend. Op donderdag
6 oktober 2011 om 15.30 uur, installeert burgemeester De Vreeze de kinderraad in de raadzaal van het stadhuis. De kinderraad is bedoeld om jongeren in een vroeg stadium te interesseren voor politiek en hen beter bij de politiek te betrekken.

Tien Tielse basisscholen deden mee aan de verkiezingen. Het enthousiasme was groot. Drie leden van de vorige kinderraad zijn herkozen: Max van den Hurk, Lesley van der Lee en Honar Rafiq. Op de Stefanusschool zijn twee broers gekozen: Tom en Luuk Barbian.

Leden van de kinderraad

Van elke deelnemende basisschool komen twee leden van de kinderraad.

Montessorischool Ruben van Vliet
De Moespot Max van den Hurk en Kautar Akhzane
Prins Willem Alexanderschool Stevie Knights en Betul Kilic De Molenwerf Musa Okuyucu en Jildou van Ommeren Stefanusschool Tom Barbian en Luuk Barbian
Roelant Berk en Beukschool Jodeci Ebony van Olderen en Lesley van der Lee
De Regenboog Henk Schoof en Honar Rafiq
De Adamshof Ritchie Lagerweij en Lotte Koome
Prins Clausschool Jarred Bouman en Jorik van den berg De Achtbaan Vera de Weerdt en Esmee Haan

Wat doet de kinderraad?

Na installatie vergadert de kinderraad maandelijks. Voor elke vergadering wordt een gastvoorzitter uitgenodigd. De kinderen bepalen zelf de agenda van de vergadering. De kinderraad kan advies geven aan de gemeenteraad over zaken die jongeren aan gaan, of plannen bedenken die voor jongeren van belang zijn. De kinderraad kan aan de gemeenteraad vragen deze plannen uit te voeren.

Door scholing, voorlichting en workshops worden de fijne kneepjes van het politieke handwerk bijgebracht. De kinderen leren hoe de politiek in elkaar zit. De kinderraad is ontstaan op initiatief van scholen, scholieren en enkele Tielse raadsleden.