NCRV

Man bijt hond: vrienden voor het leven

Ingezonden door NCRV op 5 oktober, 2011 - 10:34


donderdag 06 oktober 2011 - 18:50 uur
Zender:
Nederland 2

Veel vrienden weten elkaar vooral te vinden in tijden van voorspoed. Maar wat als het even tegenzit? Anita Lau leerde haar beste maatjes juist kennen in een hele moeilijke periode van haar leven. Zij is een vrouw met een lichamelijke handicap die niet kan praten en haar handen niet kan gebruiken. In die tijd ontmoette ze Michael en Harry die vrijwilligers waren bij het activiteitencentrum waar Anita kwam. Ze doen nu veel leuke dingen met haar zoals reizen, winkelenen gaan naar concerten. De mannen vinden het vooral belangrijk dat Anita dingen kan blijven doen die 'normale' mensen ook doen Vandaag gaan ze samen shoppen en Man bijt hond is er bij.

Verder:
In New York protesteren vele mensen tegen het financiële systeem en de oneerlijke behandeling van minderheden. De zogenoemde "Occupy Wall Street- beweging" uitten hun onvrede door massaal de straat op te gaan. Marianne van den Berg windt zich ook erg op over de huidige situatie, maar trekt alleen ten strijde. Sinds 21 september zit ze het grootste deel van de dag op het Binnenhof in Den Haag. Op deze manier wil ze opkomen voor de zwakkeren. Zij is fel tegen de bezuinigingen. De zwakkeren worden extra hard getroffen. Reden voor actie. Ze hoopt dat haar actie uiteindelijk ook in Nederland uitmondt in zoiets als de Global Revolution in New York.

Hond aan tafel schuift aan bij een 85-jarige dame die zes en een half jaar geleden een beroerte kreeg. Ze heeft veel familie verloren in haar leven, "Je moet leren lachen, als je van binnen huilt", is een van haar uitspraken". Gelukkig heeft ze veel steun aan haar geloof.

De Babbelbox staat deze week in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam Programma:
Man bijt hond
Website:
http://www.manbijthond.nl