Gemeente IJsselstein


Goede doelenactie? Millenniumplatform ondersteunt

Op donderdag 6 oktober vindt de vierde Beursvloer in het Cals College plaats. Wethouder Thijs de Jong van milieu presenteert om 18.30 uur in de stand van het Millenniumplatform IJsselstein de `toolkit' voor goede doelenacties. We nodigen media van harte uit aanwezig te zijn bij de presentatie.

Wat zit er in de toolkit?
In de toolkit zitten hulpmiddelen om goede doelenacties binnen IJsselstein te ondersteunen. Het gaat om een tegoedbon, informatie over de vermeerderingsregeling (de gemeente verdubbelt de opbrengst met een maximum van 1500 euro) en ondersteuning hij de publiciteit over het evenement. Het Millenniumplatform wil hiermee aanhaken bij bestaande activiteiten van scholen, verenigingen e.d.
De toolkit is ontwikkeld in samenwerking met RTV 9 en Zenderstreeknieuws. Zij bieden de ontvangers van de toolkit ondersteuning bij de publiciteit voor hun evenement aan. We nodigen u van harte bij de presentatie aanwezig te zijn.

Achtergrond
Sinds 2009 is de gemeente IJsselstein Millenniumgemeente. Het Millenniumplatform IJsselstein zet zich via diverse projecten in voor Millenniumdoelen, zoals een duurzaam leefmilieu. Het Millenniumplatform IJsselstein wil bijdragen in locale activiteiten om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.
In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afgesproken om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er zijn acht concrete doelstellingen vastgelegd: de millenniumdoelen. Minder armoede in de wereld, een beter leefmilieu en een lagere kindersterfte zijn bijvoorbeeld drie van die belangrijke doelen. Meer informatie is te vinden op millenniumgemeente