Gemeente Hoogeveen

Peuterspeelzaal en school delen ruimtes in MFC Tiendeveen

6 oktober 2011 - In overleg met de stichting peuterspeelzalen SPSH en OBS J.C. Rahderschool van stichting Bijeen heeft het college van B&W besloten dat de gemeente Hoogeveen niet gaat investeren in een aparte ruimte voor het peuterspeelzaalwerk binnen het toekomstig multifunctioneel centrum (MFC) in Tiendeveen.

Deze ruimte stond tot dusver wel gepland. De mogelijkheid een peutergroep te huisvesten in het MFC blijft. Het lokaal dat bestemd is voor groep 1 en 2, wordt namelijk ook geschikt gemaakt voor een peutergroep.

Aanleiding

De aanleiding voor de wijziging in het ontwerp, is de meest recente meerjarenprognose voor het kindertal in Tiendeveen en de huidige groepsgrootte van de peuterspeelzaal."De financiële lasten van een aparte ruimte zijn gezien deze informatie niet verantwoord," legt wethouder Ton Bargeman uit.

Kansen voor Tiendeveens Talent

Peuterspeelzaal De Boskabouter en OBS J.C. Rahderschool gaan samen nader uitwerken hoe de combinatie van groep 1 en 2 met peuterspeelzaal te maken is. Uitgangspunt is de kansen van de combinatie te benutten en de initiatieven die rond `Tiendeveens Talent' zijn gestart te versterken. Eén doorgaande ontwikkelingslijn van 2 tot 12 jaar, waarin talentontwikkeling centraal staat, is het uitgangspunt voor de samenwerking die school en peuterspeelzaal drie jaar geleden zijn aangegaan. Een combinatie van groep 1 en 2 met de peuterspeelzaal wordt door beide partijen dan ook als een positieve uitdaging gezien.

In oktober wordt een onderzoek naar de exploitatie van het MFC Tiendeveen afgerond. Dan wordt duidelijk of er nog meer risico's verbonden zijn aan het huidige plan en hoe de gemeente en de hoofdgebruikers hiermee omgaan.

Nieuwlande

Behalve naar Tiendeveen heeft de gemeente ook gekeken naar Nieuwlande, omdat ook daar een project loopt voor een MFC met peuterspeelzaal. In Nieuwlande onderbouwen de prognoses wel de keuze voor een aparte peuterspeelzaalruimte in het MFC.