Gemeente Mook & Middelaar


Campagne âUw kind en roken, drinken en blowen. Hoe pak jij dat aan?


Een stoere brugklasser rookt, drinkt en blowt!
Nee, toch? daar kun je als ouders iets aan doen!

De scholen zijn weer begonnen. Een nieuwe, vaak spannende tijd breekt aan. Zeker voor kinderen die de overstap maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Nieuwe vrienden, nieuwe omgeving, maar ook nieuwe verleidingen. Als stoere brugklasser laat je je ten overstaan van de hele groep toch niet kennen als er bij een schoolfeest, op een schoolkamp of in een tussenuur gevraagd wordt of je ook een sigaretje, biertje of zelfs een jointje lust? Dan zeg je toch geen nee? En toch zeker niet als je al in de tweede of derde zit? Als ouder wil je uiteraard dat je kind weerbaar is en nee zegt als het met deze middelen in aanraking komt.

Daar kun je als ouders iets aan doen. Praat met je kind over middelengebruik voordat het hiermee experimenteert. Want voor kinderen is het gebruik van genotmiddelen extra schadelijk, omdat ze nog volop in de groei zijn en de ontwikkeling van de hersenen verstoord kan raken. Stel daarom duidelijke regels en help je kind om nee te zeggen.

Via de campagne âUw kind en roken, drinken en blowen. Hoe pak jij dat aan?â willen het Trimbos instituut en STIVORO ouders bewust maken van de invloed die ze hebben op het voorkomen van drinken, roken en blowen door hun kinderen. Op www.hoepakjijdataan.nl vinden ouders informatie en concrete tips. Deze campagne wordt ondersteund door het regionale jongeren en alcoholproject Lekker Friz!

Â