Ingezonden persbericht


Overwerk meestal onbetaald

Amsterdam, 6 oktober 2011 - 81 procent van de werknemers zegt weleens over te werken. Van deze groep krijgt maar liefst 64 procent voor overwerk niet betaald, terwijl 36 procent hiervoor wel wordt betaald. Dit blijkt uit een online peiling van carrièresite Monsterboard.nl.

MonsterCoach Freek Jordans vindt dat overwerken vooral een keuze van de werknemer moet zijn en geen verplichting van de werkgever. "Werk vooral over als je het zelf leuk vindt om te doen of als je carrière er op de middellange termijn bij gebaat is. Tijdelijk extra uren maken kan geen kwaad, maar structureel overwerken in veel opzichten geen goed idee", aldus Freek Jordans, de carrièrecoach van Monsterboard. "Voor werkgevers is het belangrijk te realiseren dat overwerk iets extra's van een werknemer vraagt. Elke organisatie zou dan ook moeten overwegen het personeel voor overwerk te compenseren."

Deel van werknemers maakt geen extra uren
19 procent van de respondenten zegt nooit overuren te maken. Voor 12 procent komt dit omdat dit voor hun functie niet nodig is. 7 procent van de werknemers zegt overuren te weigeren.

Volg Monsterboard.nl op Twitter: http://twitter.com/monsternieuws

/// EINDE BERICHT ///

Over de opiniepeiling
De resultaten uit dit persbericht zijn afkomstig van polls op de website en Facebookpagina van Monsterboard.nl in september en oktober. Er is getoetst of respondenten weleens overwerken en of ze hiervoor betaald krijgen (n=393).

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Bij Monsterboard.nl werken ongeveer 120 medewerkers. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 2 miljoen bezoeken (november 2010). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online-recruitment. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Monster is de initiatiefnemer van BeKnown, een professionele netwerkapplicatie om Facebook-gebruikers de mogelijkheid te bieden een professioneel netwerk op te bouwen op 's werelds populairste en grootste sociale platform. Klik voor meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster is gevestigd in 50 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Klik voor meer informatie over Monster Worldwide.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op deze mail.


Noot voor redacties

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht