Politie Hollands Midden

Leiden - Gastvrijheid in september

Inbraken in studentenhuizen in Leiden

Leiden, 06-10-2011 o In de rubriek Hoe gastvrij ben jij? geven wij iedere maand een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden en omgeving. Dit keer de maand september. In deze maand werd er drie keer in een studentenhuis ingebroken en werd er één poging inbraak gedaan.

Drie bewoners van een studentenhuis in de Haarlemmerstraat gingen rond 01.00 uur naar bed. De volgende ochtend moesten zij alweer vroeg opstaan en toen ontdekten zij dat er was ingebroken in hun huis. Vermoedelijk was de inbreker via een container het dak van het huis opgeklommen en via een raam binnengekomen. Er was een kast doorzocht en één bewoonster was haar fototoestel kwijt. Zij heeft aangifte gedaan.

Een studente verliet s avonds haar kamer aan de Vollersgracht en trok de deur achter zich dicht. Ze deed haar kamerdeur niet op slot. Toen zij de volgende ochtend terugkwam, zag ze direct dat haar laptop weg was. Haar huisgenoten hadden niks van de insluiping gemerkt. De studente heeft aangifte gedaan.

Een inbreker wist de centrale portiek van een studentenpand aan de Klikspaanweg binnen te komen. Vanaf hier had hij toegang tot alle studentenkamers. Hij sloop de kamer in van een 21-jarige studente. Zij was rond 19.00 uur haar kamer uitgegaan om te gaan eten in de gezamenlijke ruimte. Haar kamerdeur had ze achter zich dichtgetrokken, maar niet op slot gedaan. Na ruim een uur kwam ze terug en toen zag ze tot haar schrik dat haar deur openstond. De studente ging haar kamer in en ontdekte dat haar laptop en tas waren gestolen. Ze waarschuwde de politie en deed aangifte. Een studente wonende aan de Hooigracht ontdekte op tijd dat er een insluiper in huis was en wist te voorkomen dat haar laptop werd gestolen. Ze was in haar huis en hoorde uit de woonkamer geluiden komen. Ze liep op het geluid af en zag een onbekende man vlakbij haar bureau staan. Hierop stond haar laptop. Ze vroeg wat de man in haar kamer deed en hij reageerde verbaasd: Oh, mag dat niet. De studente wees hem de deur en waarschuwde de politie. Zij is er zeker van dat de man haar laptop wilde stelen. De computer was zichtbaar vanaf de binnenplaats en hij stond vlakbij de laptop. Ze heeft aangifte gedaan.

Politie Hollands Midden Logo UL Leiden