Politie Groningen

Donderdag 6 oktober 2011

Provincie Groningen, 06-10-2011

Vrouw aangehouden voor vernieling

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag op de Amkemaheerd in Groningen een 34-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat zij de scooter van een 49-jarige vrouw uit Groningen heeft vernield. De verdachte werd op heterdaad ingerekend. Zij werd in een cel ingesloten. De vrouw wordt vandaag gehoord. De andere vrouw doet aangifte van de vernieling. De politie maakt proces-verbaal op.

Hond bijt spelende zusjes

HOOGEZAND Twee zusjes van 5 en 6 jaar uit Hoogezand zijn woensdagmiddag op de Brederodelaan in Hoogezand gewond geraakt, nadat ze door een herdershond waren gebeten. Een 22-jarige vrouw uit Winschoten liet de hond op de Brederodelaan uit. Bij het zien van de spelende kinderen in een zandbak rukte het dier zich plotseling los. Vervolgens beet de hond beide zusjes. De 5-jarige werd met oorletsel en de 6-jarige met een bijtwond in de schouder naar een de huisartsenpost gebracht. De 5-jarige werd later voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De herdershond is niet betrokken geweest bij eerdere bijtincidenten. Het dier wordt bij de gemeente Hoogezand aangedragen voor een gevaarlijk verklaring. De politie heeft een rapportage van het bijtincident gemaakt.

Damster op de bon

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op de Rijksweg in Groningen een 31-jarige man uit Appingedam bekeurd. Politieagenten zagen dat de Damster een vrachtauto links inhaalde over een doorgetrokken streep. De chauffeur schrok door de overtreding van de Damster. De 31-jarige negeerde vervolgens een stopteken van de politie. Uiteindelijk koos hij eieren voor zijn geld door later toch te stoppen. Voor beide overtredingen kreeg de man een bekeuring uitgereikt. Hij was niet gestopt, omdat hij dure bekeuringen niet kon gebruiken.

Meisje gewond bij geweldsincident

GRONINGEN Een 16-jarig meisje uit Groningen is woensdagavond bij een geweldsincident op de Froukemaheerd in Groningen licht gewond geraakt. Het meisje had met een 15-jarig meisje uit Groningen onenigheid gekregen. Vervolgens pakte de verdachte een mes en maakte zij een steekbeweging. Hierbij liep het slachtoffer een lichte verwonding in de halsstreek op. De politie wist kort na het incident het 15-jarig meisje opsporen en aanhouden. De verdachte had in een tas meerdere messen bij zich. Alle steekvoorwerpen werden in beslag genomen. Zij werd in een cel ingesloten. De 16-jarige wordt vandaag gehoord. Het slachtoffer doet aangifte.

Fietsster gewond bij ongeval

GRONINGEN Een 34-jarige vrouw uit Haren is woensdagavond op de kruising Trompsingel met de Trompbrug gewond geraakt bij een verkeersongeval. De fietser verleende vanaf het bruggetjes geen voorrang aan een 18-jarige snorfietser. Door de aanrijding kwam de Harense ten val. Zij werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Zowel de fiets als de snorfiets raakte amper beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding

MIDDELSTUM De politie heeft woensdagavond aan Akkerstraat in Middelstum een 49-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder was in de Akkerstraat tegen een geparkeerde auto gereden. Hij meldde zich bij de eigenaar en reed daarna door naar huis. Daar werd hij aangesproken door gewaarschuwde agenten. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed had gereden. Op het bureau werd een alcoholpromillage vastgesteld van 1,5 promille (650 ug/l). Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. De aanrijding wordt onderling geregeld.

Gewonden na verkeersongeval

MEEDHUIZEN Bij een verkeersongeval op de kruising Scheepsweersterweg met de Holeweg in Meedhuizen zijn woensdagavond twee mensen gewond geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Siddeburen gaf op de kruising geen voorrang aan een 23-jarige plaatsgenoot. Door de aanrijding raakte een inzittende van het aangereden voertuig gewond. Zij werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook de 19-jarige bestuurder moest naar het ziekenhuis. Zijn letsel leek mee te vallen. Beide autos raakten dusdanig beschadigd dat ze afgesleept moesten worden. De politie maakt een analyse van het ongeval.

Jonge Fries na geweld aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 17-jarige jongen uit Sneek aangehouden. De Fries wordt verdacht van het mishandelen van een 15-jarige jongen uit Groningen. De knaap kon worden ingerekend op aanwijzing van twee getuigen. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. Het slachtoffer doet aangifte van het geweld. Hij liep mondletsel op. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie zoekt getuigen straatroof

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar de beroving van een 24-jarige jongeman uit Ten Boer. De man reed in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.20 uur op zijn snorfiets over het Damsterpad richting de Florakade in Groningen. In de fietstunnel op het Damsterpad werd hij aangesproken door een man met een donkere huidskleur. Plotseling besprongen twee andere mannen het slachtoffer van achteren. Hij kreeg een klap in zijn gezicht en werd met een onbekend voorwerp in zijn gezicht gekrast. Hierop gaf het slachtoffer zijn portemonnee af. De mannen voldoen aan het volgende signalement: Dader 1 had een donkere huidskleur, breed postuur, lengte tussen de 1.95 en 2.00 meter, gekleed in een zwarte spijkerbroek, blauw G-star vest, zwarte schoenen en een bivakmuts.

Dader 2 had een donkere huidskleur, normaal postuur, lengte ongeveer
1.80 meter en droeg eveneens een bivakmuts. Van dader 3 zijn geen bijzonderheden bekend.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Twitter: @politie_overval

Man overlijdt na bedrijfsongeval

NIEUWE PEKELA Bij een bedrijfsongeval in een loods aan de Holland Marsh in Nieuwe Pekela is donderdagochtend een 63-jarige man uit Nieuwe Pekela om het leven gekomen. De Pekelder was onder een brug bezig met een vrachtauto. Door onbekende reden rolde de vrachtauto van zijpoten af. Het slachtoffer kwam onder het gevaarte terecht. De man overleed ter plekke. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd over het ongeval.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 5 oktober op diverse plaatsen het verkeer.

Baflo, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 1175, aantal overtredingen: 91, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1566, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Muntendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1009, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 155 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Musselkanaal N366: aantal geregistreerde voertuigen: 2188, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1498, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.