Gemeente Tytsjerksteradiel


Tytsjerksteradiel zoekt Fairtrade scholen

fairtrade bonen

Scholen betrekken bij de Fairtrade Gemeente Campagne. Dat is het doel van de Fairtrade werkgroep Tytsjerksteradiel voor 2012. De werkgroep, bestaande uit verschillende ondernemers en andere betrokkenen uit de gemeente, heeft al ruim veertig bedrijven en organisaties weten te betrekken bij de campagne. Uitbreiding van deze lijst met scholen heeft nu de prioriteit.

Fairtrade gemeente

Tytsjerksteradiel is een Fairtrade gemeente. Dit betekent dat de lokale overheid, bedrijven, organisaties en consumenten veel aandacht besteden aan fairtrade. Dit doen ze door producten te gebruiken of verkopen die onder eerlijke voorwaarden zijn verhandeld. Hiermee leveren zij een belangrijke bijdrage aan armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling van kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden.

Fairtrade leskist

Om het scholen gemakkelijk te maken een Fairtrade school te worden, heeft de werkgroep gezorgd voor een leskist over eerlijke handel. Deze kan gebruikt worden in de groepen 7 en 8. Als daarbij het onderwijzend personeel de overstap maakt naar fairtrade koffie- en thee en misschien een kerstpakket met (een aantal) fairtrade producten, dan voldoen ze aan de criteria voor een `Fairtrade school'.

Koplopers gezocht

Nu ons provinciebestuur heeft uitgesproken een Fairtrade Provincie te willen worden, zullen er in de toekomst in heel Fryslân Fairtrade scholen komen. Koplopers dus gezocht in Tytsjerksteradiel!

Meer informatie

Kijk op fairtradegemeenten.nl of neem contact met Baukelien Koopmans, Fairtrade coördinator, via tel. 14 0511 of email BKoopmans@t-diel.nl

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl