Vodafone Foundation helpt vijf Nederlanders aan baan bij goed doel

Persbericht van Vodafone Libertel NV

Meer dan 80 duizend stemmen voor World of Difference-kandidaten

Amsterdam, 6 oktober 2011 - Vijf Nederlanders gaan vanaf 1 januari 2012 in het buitenland aan de slag voor het goede doel. Vanavond werd in de MTV-studio in Amsterdam bekend wie de internationale topfuncties bij dance4life, SOS Kinderdorpen en kinderrechtenorganisatie Plan in de wacht hebben gesleept. De internationale banen worden beschikbaar gesteld in het kader van het World of Difference-programma, dat voor de zevende keer door de Vodafone Foundation is georganiseerd.

Tijdens een feestelijke avond zijn de vijf winnaars bekendgemaakt door presentatrice Froukje Jansen. Zo wordt Jeppe Schilder de nieuwe manager communicatie- en nieuwe media voor dance4life in Kenia. Gaat Rosemary Slagmolen in Afrika aan de slag als innovatiemanager voor SOS Kinderdorpen. En ondersteunt Floor Catshoek kinderrechtenorganisatie Plan vanuit Azië als communicatie- en nieuwe media-expert.

Droombaan nationaal en internationaal
Twee kandidaten hebben gewonnen in de categorie waar kandidaten zelf een projectvoorstel insturen. Celina Korthals won de 'droombaan nationaal'. Zij kan hierdoor de stichting Big Brothers Big Sisters in Nederland verder professionaliseren en uitbereiden. Amanda van Elteren won in de categorie 'droombaan internationaal'. Zij werkt het komende jaar in het C.C.A.P. Mission Hospital in Nkhoma (Malawi). Op de kinderafdeling in dit ziekenhuis gaat Amanda een intensive care opzetten.

Ruim 80 duizend stemmen
In totaal verzamelden de World of Difference-kandidaten tijdens de campagneperiode meer dan 80 duizend stemmen. Vooral de droombaan internationaal was erg populair. Ruim eenderde van het aantal stemmen ging naar kandidaten die een internationaal projectvoorstel hebben ingediend.

"Dit jaar was de kwaliteit van de kandidaten erg hoog. Dat zag je niet alleen terug in het aantal stemmen, maar we werden de afgelopen weken ook meerdere keren verrast door kandidaten met mooie artikelen in de krant", aldus Danielle Puma, directeur van de Vodafone Netherlands Foundation. "Die gedrevenheid in de campagnetijd zag je ook terug in de sollicitatiegesprekken. Voor de meeste goede doelen gaf dat vaak de doorslag in de keuze voor hun nieuwe collega."

World of Difference
Ieder jaar ondersteunt de Vodafone Netherlands Foundation vijf banen bij goede doelen door het jaarsalaris en de reis- en onkostenvergoeding te financieren. Hierdoor kunnen vijf mensen zich een jaar lang fulltime inzetten voor een project waarmee zij echt een wereld van verschil kunnen maken. Kandidaten konden zich opgegeven via WorldofDifference.nl en door het verzamelen van online stemmen hun kansen vergroten om een plek in de finale te verdienen.

Meer informatie en afbeeldingen
Hoge resolutie afbeeldingen zijn beschikbaar op de Vodafone mediabank (http://over.vodafone.nl/nieuwscentrum/mediatheek/winnaars-world-differ ence-2011).

De winnaars houden via filmpjes, verhalen en foto's geïnteresseerden online (worldofdifference.nl) op de hoogte van hun ervaringen.

MTV is officiële mediapartner van het World of Difference programma.

*

Links:
http://over.vodafone.nl/nieuwscentrum/mediatheek/winnaars-world-differe nce-2011



Razende Robot Reporter