Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden wegens zware mishandeling
Publicatiedatum: 6-10-2011 10:42:05

ARNHEM - Een 42-jarige Arnhemmer is woensdagmiddag in het Arnhemse Stadskantoor aangehouden wegens zware mishandeling van een medewerker van de gemeente Arnhem.

Rond half elf had de Arnhemmer in het Stadskantoor kennelijk een gesprek met de medewerker. Tijdens dat gesprek zou de 42-jarige man over het bureau zijn gesprongen en de ambtenaar hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op aan zijn hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek en behandeling. Een beveiligingsmedewerker kwam tussenbeide en de politie werd gewaarschuwd. Toen de agenten de man wilden aanhouden verzette hij zich zijn aanhouding. De man werd uiteindelijk overmeesterd en overgebracht naar het politiebureau. De Arnhemmer is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Handen af van professionals
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen professionals met een publieke taak (zoals ambulancemedewerkers, verpleegkundigen, brandweermensen, maar ook klaar-overs). Bij geweld tegen werkers met een publieke taak, worden deze zaken met voorrang opgepakt door de politie Gelderland-Midden en het openbaar ministerie. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen werkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Met werkgevers is afgesproken dat zij hun medewerkers ondersteunen en bewegen altijd melding te doen in het geval bedreiging, belediging of mishandeling.
(2011114833-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---