Politie Utrecht

Persbrichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 06-10-2011

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een man werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor verschillende feiten.

Omstreeks 02.35 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist over de Stadsring slingerend reed en andere weggebruikers in gevaar bracht. Agenten gingen ter plaatse en gaven de bestuurder een stopteken. Toen bleek dat de 21-jarige man uit Nijkerk niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook was de auto niet verzekerd en bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 205 ug/l uit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving met geweld

AMERSFOORT Een vrouw werd op woensdagavond met geweld beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 22.30 uur fietste een 47-jarige vrouw uit Hoogland over de Schothorsterlaan. Daar werd zij in het bos van haar fiets getrokken door drie donkergetinte mannen, die op een lichtkleurige scooter reden. Zij beroofden haar met geweld van haar sieraden. Daarna gingen ze er vandoor. De politie werd gebeld en de vrouw werd met pijn in haar nek voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Op De Brand werd rond 01.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag een lichtkleurige scooter aangetroffen, die de dag ervoor was gestolen op de Bombardonstraat. De scooter is in beslag genomen voor onderzoek. Mogelijk dat deze iets te maken heeft met de gewelddadige beroving.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u meer informatie over de beroving, de verdachten of over de gestolen scooter, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.