Gemeente Gorinchem


Officiële start `Gorinchem bespaart'

GORINCHEM, 4 oktober 2011 - Maandagmiddag 3 oktober heeft in de Haarwijk de officiële start plaatsgevonden van het energiebesparingsproject `Gorinchem bespaart'. Het eerste energieadviesrapport werd door wethouder A. Rijsdijk aangeboden aan de heer en mevrouw Kwant.

Advies op maat
`Gorinchem bespaart' is erop gericht om woningeigenaren te helpen met het bepalen en uitvoeren van de juiste energiebesparende maatregelen voor hun huis. De gemeente Gorinchem werkt bij het project `Gorinchem bespaart' samen met Susteen BV, een gespecialiseerd bedrijf in energiebesparing. Dankzij `Gorinchem bespaart' krijgen 100 woningeigenaren een gratis advies van Susteen en worden zij geholpen met het kiezen en uitvoeren van de maatregelen die voor hen geschikt zijn. De eerste aanmelding was van de heer en mevrouw Kwant en dus ontvingen zij op 3 oktober ook als eerste hun persoonlijke energieadviesrapport.

Deelname blijft aantrekkelijk
Er is veel animo voor deelname aan `Gorinchem bespaart'. Inmiddels zijn de 100 gratis maatwerkadviezen vergeven aan de eerste 100 aanmelders. Het is echter nog steeds mogelijk en zinvol om aan de actie deel te nemen. Met `Gorinchem bespaart' kunnen huiseigenaren tegen aantrekkelijke prijzen energiebesparende maatregelen laten uitvoeren. Bovendien kan men op dit moment nog profiteren van een tijdelijke rijkssubsidie (Rijkspremie Meer Met Minder) voor energiebesparende maatregelen, wat al snel honderden euro's verschil maakt.

Informatie en aanmelding
De actie is in eerste instantie bedoeld voor de Haarwijk, pas later wordt gekeken of de actie voor heel Gorinchem georganiseerd kan worden. Voor vragen over het project `Gorinchem bespaart' kan er contact worden opgenomen met mevrouw E. in 't Veen van Susteen BV, via 088-3334424 of info@susteen.nl . Meer informatie is te vinden op de website www.gorinchem.nl onder de rubriek `Wonen & Verkeer'. Aanmelden voor deelname aan het project is mogelijk op www.susteen.nl/gorinchem. Nieuwe aanmeldingen voor een gratis maatwerkadvies (entreebedrag EUR 25) worden op een wachtlijst geplaatst. Wellicht dat er in een tweede fase van het project geld beschikbaar komt voor nog een gering aantal maatwerkadviezen.