Gemeente Leudal


Nieuws

Vergroot de veiligheid in Leudal met Burgernet!

De politie Limburg-Noord maakt sinds een aantal maanden gebruikt van Burgernet. Ook u als inwoner van de gemeente Leudal of als medewerker van een bedrijf in de gemeente Leudal kunt zich aansluiten bij Burgernet.

Burgernet is een vorm van burgerparticipatie, waarbij via een telefonisch netwerk de hulp kan worden ingeroepen van inwoners en medewerkers van bedrijven. Via Burgernet kunnen burgers de politie helpen bij het opsporen van verdachte of vermiste personen. Als gemeente kunnen wij u waarschuwen voor incidenten die van invloed zijn op de volksgezondheid of openbare orde zoals gevaarlijk zwemwater of een plotselinge wegafsluiting.

Burgernet is dus belangrijk! Het geeft snel informatie over veiligheid en incidenten in uw eigen buurt. Met uw deelname levert u een bijdrage aan het verhogen van de veiligheid en leefbaarheid in uw directe woon- en werkomgeving. Burgernet vervangt het huidige SMS-Alert, waarbij de techniek is verbeterd en de inzetmogelijkheden zijn uitgebreid. Als u al aangemeld bent voor SMS-Alert, gaat dit automatisch over. Burgernet is overigens niet te verwarren met burgerhulpverlening (Hart voor Leudal). Het laatste project richt zich op de reanimatie van burgers na een oproep via SMS en staat los van de oproepen voor Burgernet.

Hoe werkt Burgernet?

Met Burgernet wordt u door de politie via telefoon, sms of e-mail in hun woon- en werkomgeving direct betrokken bij het vinden van bijvoorbeeld verdachte personen of voertuigen. Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, ontvangt u een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS of e-mail, met het verzoek uit te kijken naar een bepaalde persoon of een voertuig.

Als u iets ziet of hoort dat overeenkomt met het signalement dat u heeft ontvangen, belt u via een direct telefoonnummer (gratis) naar de meldkamer van de politie. In de meldkamer wordt de opsporing gecoördineerd. De politie kan zo gerichter zoeken en nog sneller in actie komen.

Zo helpt u direct bij de opsporing van daders, een voertuig of een vermist kind. Na afloop van de Burgernetactie ontvangen alle deelnemers een bericht over de resultaten van de actie.

Startsein

Burgernet Op maandag 28 maart gaven burgemeester Verhoeven van Leudal en burgemeester Strous van Maasgouw het startsein voor de werving van Burgernetdeelnemers in hun gemeenten (zie foto). Vanaf nu kunnen inwoners van Leudal en Maasgouw dus een actieve rol spelen bij de veiligheid van de eigen woon- en leefomgeving.

Meedoen is belangrijk

Wilt u ook meedoen? Meldt u zich dan vandaag nog aan op www.burgernet.nl Op deze website vindt u alle informatie over Burgernet en een lijst van meest gestelde vragen. Mocht u een vraag hebben die niet op de lijst staat, dan kunt u een mail sturen aan burgernet@limburg-noord.politie.nl

Via onderstaande link kunt u zien hoe Burgernet werkt.

IFRAME: http://www.leudalinontwikkeling.nl/3ml/burgernet.php