Gemeente Eindhoven

Gemeente verkoopt BKR-kunstcollectie

In de jaren 1956-1987 verwierf de gemeente vele kunstwerken in het kader van de BKR ( Beeldend Kunstenaars Regeling). Veel van de werken staan al jaren in het gemeentelijke depot. Dat doet geen recht aan de kunstwerken. Daarom is besloten de collectie te verkopen.

Oproep aan kunstenaars

Als eerste krijgen de makers zelf de gelegenheid om hun eigen werk op te halen. Kunstenaars die in het kader van de BKR, kunstwerken bij de gemeente Eindhoven inleverden kunnen zich tot 4 november 2011 melden via email: bkr@eindhoven.nl. Makers die zich niet melden, geven daarmee stilzwijgend toestemming aan de gemeente om hun werken te verkopen.

Interessantste werken

Via internet (www.eindhovenveiltkunst.nl) worden de kunstwerken vanaf eind november (geen internetveiling) gepresenteerd. In het weekend van 16, 17 en 18 december wordt de collectie openbaar verkocht. De kunstwerken worden onderverdeeld in werken met een vaste prijs en werken die in een live veiling worden aangeboden. De kijk- en koopdagen zijn op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december. Zondagmiddag is de openbare veiling van een aantal interessante werken uit de collectie.
De organisatie van de verkoop is in handen van Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen. Voor die gemeente organiseerden ze vorig jaar met groot succes een vergelijkbare kunstverkoop/-veiling.