Universiteit Leiden

Universiteit Leiden stijgt in Times Higher Education Ranking

De Universiteit Leiden is gestegen naar plaats 79 in de Times Higher Education Ranking. De THE World University Rankings presenteren jaarlijks een top 200 van beste universiteiten van de wereld.

Nederland doet het goed

Nederland doet het dit jaar erg goed in deze ranglijst, en is derde âkennislandâ na de VS en het UK. In de top 100 staan vier Nederlandse universiteiten en in de top 200 staan er 12. Phil Baty, redacteur van de Times Higher Education World University Ranking, verklaart dan ook: âThis has been a brilliant year for the Netherlands.â

Derde universiteit

Leiden is de derde Nederlandse universiteit na de Universiteit Utrecht (68) en de Wageningen Universiteit (75). Het California Institute of Technology voert de lijst aan, gevolgd door Harvard University en Stanford University.

THE World University Rankings

Het tijdschrift The Times Higher Education (THE) publiceert sinds 2004 de THE World University Rankings. De THE is in 2010 qua methodiek ingrijpend veranderd en verfijnd en beoordeelt de instellingen op 13 indicatoren op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie.