Finalisten ASN Bank Wereldprijs 2011 bekend

Persbericht van PR Newswire

DEN HAAG, Nederland, October 6, 2011 /PRNewswire/ --

De ASN Bank heeft op 6 oktober 2011 de acht finalisten bekend gemaakt van de ASN Bank Wereldprijs 2011. Per categorie zijn twee duurzame ondernemers genomineerd. De Wereldprijs is bedoeld voor duurzame doeners met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is en een grote impact op de samenleving heeft. Ook moet het passen in een van de vier duurzame thema's van de ASN Bank: eerlijke handel, duurzame energie, tegen kinderarbeid en tegen wapenindustrie.

De finalisten per categorie in 2011 zijn:

Eerlijke handel

Projectnaam: VI VI (Vegetarian Ivory) wil een afzetmarkt creëren voor plantaardig ivoor en daarmee de handel in dierlijk ivoor tegengaan. Het project zet zich ook in voor betere bescherming van het Amazonegebied.

Projectnaam: FairPhone FairPhone wil 's werelds eerste eerlijke mobieltje maken. Zij doen dit op vernieuwende wijze door inzet van social media en het bevorderen van engagement.

Duurzame energie Projectnaam: Orphiro Orphiro richt zich op de productie van elektrische motoren die worden geassembleerd in een leer-werkomgeving voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Projectnaam: Zonnige toekomst voor jongeren Namibië Het project wil een energieneutraal trainingscentrum oprichten voor kansarme jongeren die met een beroepsopleiding een baan kunnen vinden in de zonne-energiesector.

Tegen kinderarbeid

Projectnaam: FairMail FairMail helpt kansarme jongeren in ontwikkelingslanden met fotografietraining hun zelfvertrouwen en creativiteit te ontwikkelen. Met de verkoop van hun foto's verdienen ze geld voor hun eigen toekomstplannen.

Projectnaam: Happy made by Het project richt zich op de zelfredzaamheid van kinderen met aids. Het project geeft creatieve aandacht aan de sociaal-emotionele en lichamelijke gevolgen van aids.

Tegen wapenindustrie

Projectnaam: Geen geld voor geweld Dit project vindt dat geld niet moet worden geïnvesteerd in een van de oorzaken van oorlog: wapens. De Campagne tegen Wapenhandel wil mensen bewegen om financiële instellingen te verzoeken hun beleggingen uit EADS, een van de grootste wapenproducent ter wereld, terug te trekken, zolang het militaire producten maakt.

Projectnaam: Palestine Link Palestine Link zet zich in voor het bereiken van rechtvaardige vrede en het bevorderen van economische en sociale duurzame ontwikkeling in Palestina, onder andere via de inzet van Palestijnen in de diaspora. Palestine Link vraagt aandacht voor de Nederlandse betrokkenheid bij de bezetting.

Jury en publieksprijs

De acht finalisten zijn door een jury gekozen uit de veertig inzendingen (tien per categorie) die na de eerste ronde overbleven. De jury bestaat uit ondernemers en specialisten van goededoelenorganisaties. De acht finalisten gaan op 13 oktober 2011 de jury via een pitch overtuigen waarom hun project in aanmerking komt voor financiële ondersteuning van tienduizend euro. Op 10 november 2011 worden in Chizone op Scheveningen de winnaars per categorie bekendgemaakt.

Ook het publiek heeft een belangrijke stem. Een van de veertig projecten ontvangt een publieksprijs van tienduizend euro. Tot 9 november 2011 kan iedereen via de http://www.dewereldvanmorgen.nl op deze projecten stemmen.

Over de ASN Bank

Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, participeren in de ASN-beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten en organisaties die passen bij haar duurzame missie. De ASN Bank is een zelfstandig opererend onderdeel van SNS REAAL, met een eigen bankvergunning. Per 31 juni 2011 had zij ruim een half miljoen klanten en een totaal beheerd vermogen van meer dan 10 miljard euro.

Over Voor de Wereld van Morgen, de community van de ASN Bank Steeds meer mensen willen een actieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Zij doen dat allemaal op hun eigen manier, groot, klein, nationaal of internationaal. Gericht op mensen, de natuur, of op dieren. De ASN Bank steunt de initiatieven van deze mensen omdat ze, net als de ASN Bank zelf, denken in oplossingen voor problemen die ons allen aangaan. Voor iedereen die deze idealen deelt en ondernemersgeest heeft, is de community Voor de Wereld van Morgen gestart. Met als doel gelijkgestemden de kans te bieden elkaar te ontmoeten en te helpen. Want samen kunnen mensen van een duurzaam idee een succes maken.

Meer informatie over de acht finalisten is te vinden op http://www.voordewereldvanmorgen.nl.

PRN NLD

ASN Bank

CONTACT: Nieuws voor de redactie/

Razende Robot Reporter