Gemeente Zoetermeer

Raadsleden en ambtenaren op de stoel van de leraar

raadslid voor de klas
Op initiatief van de Partij van de Arbeid en in samenwerking met VVD, D66, CDA, Lijst Hilbrand Nawijn, GroenLinks, Leefbaar Zoetermeer en SP is op 5 oktober 2011 de Dag van de Leraar georganiseerd. Ook het Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer (OPOZ), het Stedelijk College en het Picasso Lyceum werkten mee aan deze dag waarop raadsleden leraren in het zonnetje hebben gezet.
De samenwerkende politieke fracties wilden hiermee aandacht vragen voor de belangrijke rol die leraren spelen in onze samenleving. Leraren zetten zich elke dag met hart en ziel in om het beste uit ieder kind te halen en leggen daarmee het fundament voor de samenleving van de toekomst.

Op de Dag van de Leraar nam een aantal lokale politici en ambtenaren daarom plaats op de stoel van de leraar om te ervaren hoe mooi, spannend en soms ook lastig het beroep van leraar kan zijn. Zij gaven in de ochtend van 5 oktober les aan verschillende klassen van het Stedelijk College, het Picasso Lyceum en aan groep 8 van basisschool De Meerpaal. Tijdens deze les vertelden zij iets over hun beroep, het gemeentebestuur en de lokale democratie.

Het middagprogramma stond in het teken van de rechten en plichten van leerlingen en hun ouders. Wat mag er bijvoorbeeld in het onderwijs van ouders verwacht worden? Onderwijsrechtadvocaat Katinka Slump verzorgde hierover een lezing, gevolgd door een levendige discussie onder leiding van PvdA-politica Margot Kraneveldt.