Partij voor de Vrijheid (PVV)

Debat corruptie Curaçao

Vz,

De PVV stelde in een nota uit 2008, 2008 VZ, de vraag : "Is er sprake van maffia binnen het Koninkrijk?"

De nota staat vol met voorbeelden van machtsmisbruik, corruptie en vriendjespolitiek. Jarenlang werd de PVV beschuldigd van provocatie, we moesten niet zo overdrijven. De PVV werd zelfs het overleg met de Antillen uitgezet omdat niemand de waarheid wilde weten.

Maar keer op keer krijgt de Partij voor de Vrijheid gelijk, Vz.

Nu concludeert een onderzoekscommissie onder leiding van Paul Rosenmöller ook dat er een onderzoek moet komen naar de corruptie en de rotte bestuurscultuur op Curaçao. Paul Rosenmöller, de marxistische oud-leider van GroenLinks, de man die van de multicul zijn beroep heeft gemaakt. De man die aan de wieg stond van de staatkundige ramp die zich op 10-10-10 heeft voltrokken.

Een cultuur van angst, groeiende onrust en wantrouwen, vriendjespolitiek, intimidatie en bedreiging, de constante angst voor represailles. Een cultuur waarin mensen gedwongen worden te zwijgen, want anders....Dit zijn maar een paar conclusies van de commissie.

Vz, de regering op Curaçao lijkt een schrikbewind te voeren waarbij de Cosa Nostra, de Italiaanse Maffia verbleekt. Curaçao blijkt het Sicillië van het Caribisch gebied.

Volgens de Commissie moet nu een commissie van Wijzen onder toezicht van de Gouverneur onderzoek gaan doen naar de integriteit van de premier van Curaçao en zijn ministers.

Dat wordt dan gewoon een doofpotcommissie. De regering van Curaçao saboteert ieder onderzoek naar integriteit. Het OM en de landsrecherche zijn niet tot een grondig onafhankelijk onderzoek in staat. Mensen worden beïnvloedt, ontslagen en bedreigd.

Is de minister het met ons eens dat de huidige Gouverneur heeft gefaald? Deze Gouverneur stond erbij en keek ernaar, terwijl hij kon weten dat sommige leden van de regering Schotte nooit geïnstalleerd hadden mogen worden. Hij heeft het laten gebeuren. Bent u bereid de Gouverneur te vervangen door iemand die zijn taak wel serieus neemt en ook durft uit te voeren?

Onderzoek door een commissie van wijzen is Haags jargon voor `onder het tapijt vegen', Voor een schijnvertoning. Deze zaak moet tot op de bodem uitgezocht worden.

De PVV wil dat de minister echt ingrijpt. Laat de screening overdoen door de AIVD. Stuur de Rijksrecherche naar dat eiland en breng de boeven voor de rechter.

Vz, de regering van Curaçao heeft geen boodschap aan het rapport van de commissie die door de Rijksministerraad is ingesteld. Koloniaal noemen ze het! De regeringspartijen gebruiken het rapport als wc-papier en wanneer je goed luistert hoor je ze hier lachen om die gekke Nederlanders, die maar geld blijven sturen, die zich keer op keer laten beledigen en bedreigen door de regering van Curaçao. Die toch niet de ballen hebben om in te grijpen.

Vz, de minister kan ingrijpen en moet ingrijpen. Niet met een lokale doofpotcommissie, maar met een onafhankelijk en grondig onderzoek door de Rijksrecherche. Corrupte boeven horen niet in een regering maar achter slot en grendel. En die gevangenen nemen we graag over van Curaçao. We hebben voldoende ruimte in de gevangenis van Scheveningen voor een paar ministers en een minister-president. Ik kom ze dan met plezier opzoeken.

Vz, Nederland moet geen zaken doen met corrupte schurkenstaten. De Partij voor de Vrijheid wil dat de Nederlandse regering onmiddellijk alle betrekkingen met de regering van Curaçao verbreekt. Graag een toezegging van de minister.

Curaçao is afgegleden naar het niveau van een bananenrepubliek met een dictatoriaal regime dat geen tegenstand duldt. Curaçao moet stoppen met bedelen en bedriegen. Curaçao moet de grote woorden over autonomie waarmaken. Curaçao moet zo snel mogelijk uit dit Koninkrijk!