Uitgeverij Bert Bakker

Jubelende bespreking van De kickbokser in Inkt!

In sportmagazine Inkt! staat een lovende bespreking van het boek De kickbokser van Jens Olde-Kalter. Recensent en sportjournalist Edward van Cuilenborg kent het boek vijf sterren toe. De kickbokser vertelt het verhaal van bokskampioen Ernesto Hoost.

Klik hier om het artikel te lezen

Over De kickbokser

In Japan staat hij op billboards en stadsbussen en figureert hij in reclamespotjes voor PlayStation. Volwassen mannen gillen bij de verschijning van zijn gestalte. Vrouwen klampen hem huilend aan.

De kickbokser vertelt het verhaal van de Nederlandse vechtsportlegende Ernesto Hoost, die zich onder de bijnaam Mister Perfect staande weet te houden in een wereld van geld, roem, torenhoge druk en criminaliteit. Hoost is viervoudig kampioen in een sport die de Japanse fascinatie voor kracht, strijd en onverzettelijkheid belichaamt. Ook in Nederland komen er anno 2011 tienduizenden mensen op de been voor een wedstrijd in de Amsterdam ArenA, maar toen Hoost als klein jongetje voor het eerst de sportschool binnenstapte lag dat nog anders.

De kickbokser beschrijft het leven van een jongetje dat gezien wilde worden. Een jongen die een ster werd. In een onbegrepen land. In een onbegrepen sport.