Politie Groningen

Twee nieuwe verdachten aangehouden voor schietincident Papengang

Groningen, 06-10-2011 o De politie heeft woensdagmiddag twee mannen (30 en 35 jaar), beiden uit Groningen, aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident Papengang. De politie hield al eerder een 41-jarige man uit Groningen aan in verband met het schietincident.

Beide Stadjers werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De 41-jarige Stadjer zit nog vast. Na de aanhoudingen heeft de politie in drie woningen in de wijken Vinkhuizen en Beijum huiszoeking verricht. Hierbij werden diverse voorwerpen in beslag genomen, die mogelijk relevant kunnen zijn voor het onderzoek.

Slachtoffer

Bij het schietincident in de Papengang raakten vier personen gewond, waarvan één ernstig. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De ernstig gewonde man, een 28-jarige Stadjer, ligt nog in het ziekenhuis. Hoewel het naar omstandigheden redelijk met hem gaat, blijft zijn letsel ernstig.

Onderling conflict

Op grond van het eerste onderzoek is duidelijk geworden dat een onderling conflict ten grondslag heeft gelegen aan het schietincident. Zowel het ernstig gewond geraakte slachtoffer als de drie verdachten zijn van Antilliaanse afkomst. De politie is nog volop bezig met het onderzoek.