Gemeente Voorschoten

toegankelijkheids tweedaagse

Wethouder Adema opent Toegankelijkheids tweedaagse

Wethouder Inge Adema opende vandaag in het gemeentehuis de Voorschotense Toegankelijkheids tweedaagse. Zij vroeg aandacht voor toegankelijkheid van de openbare ruimte voor mensen met een handicap. `Sommige obstakels beperken onbedoeld de toegankelijkheid. Bewustwording, daar draait het om.' Ook beet de wethouder het spits af met het belevingsparcours, wat bestond uit een rit met obstakels op een scootmobiel.

Platform Gehandicaptenbeleid

Het gemeentehuis staat op donderdag 6 oktober en vrijdag 7 oktober in het teken van de Week van de Toegankelijkheid. De gemeente organiseert deze twee dagen in samenwerking met het Platform Gehandicaptenbeleid Voorschoten. In Voorschoten, maar ook landelijk wordt aandacht gevraagd voor toegankelijke openbare ruimtes.

Belevingsparcours

Op 6 oktober kunnen burgers en ambtenaren in het gemeentehuis in gesprek met leden van het Platform Gehandicaptenbeleid. Op het belevingsparcours op de binnenplaats kun je ervaren hoe het is om in een rolstoel of scootmobiel te rijden. Vrijdag 7 oktober draait om vervoer en kunnen er vragen gesteld worden over de Cirkelbus, Regio Taxi, et cetera.

* 6 oktober 2011