Klankbordgroep economische dimensie verduurzaming voedselproductie
organiseert proeverij in het kader van verduurzaming voedselproductie
De klankbordgroep Economische Dimensie Verduurzaming Voedselproductie
geeft op 6 oktober a.s. om 12.30 tot 13.30 uur de aftrap van de door
haar georganiseerde hoorzittingen. Tijdens een proeverij in de
Pulchristudio in Den Haag kunnen leden van de Tweede Kamercommissie
voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van allerlei duurzaam
geproduceerde hapjes genieten. De klankbordgroep zal nader ingaan op de
openbare hoorzittingen, die zij op vrijdag 7, 14 en 28 oktober 2011 zal
organiseren.
De Tweede Kamer heeft op 10 december 2010 ingestemd met drie
onderzoeksvoorstellen, die geselecteerd zijn voor de Toekomst- en
onderzoeksagenda 2011. Op 31 maart 2011 is de klankbordgroep ten
behoeve van het onderzoek "Economische Dimensie Verduurzaming
Voedselproductie" ingesteld die wordt belast met de uitvoering van het
parlementair onderzoek op dit gebied.
Op 27 september jl. is tijdens de openbare procedurevergadering van de
vaste commissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een
onderzoeksrapport aangeboden dat in opdracht van de klankbordgroep is
opgesteld door het externe onderzoeksbureau Blonk Milieu Advies in
samenwerking met Value Mediation Partners en het Instituut voor
Milieuvraagstukken.
Tweede Kamer der Staten Generaal