Tweede Kamer der Staten Generaal



Klankbordgroep economische dimensie verduurzaming voedselproductie organiseert proeverij in het kader van verduurzaming voedselproductie

De klankbordgroep Economische Dimensie Verduurzaming Voedselproductie geeft op 6 oktober a.s. om 12.30 tot 13.30 uur de aftrap van de door haar georganiseerde hoorzittingen. Tijdens een proeverij in de Pulchristudio in Den Haag kunnen leden van de Tweede Kamercommissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van allerlei duurzaam geproduceerde hapjes genieten. De klankbordgroep zal nader ingaan op de openbare hoorzittingen, die zij op vrijdag 7, 14 en 28 oktober 2011 zal organiseren.

De Tweede Kamer heeft op 10 december 2010 ingestemd met drie onderzoeksvoorstellen, die geselecteerd zijn voor de Toekomst- en onderzoeksagenda 2011. Op 31 maart 2011 is de klankbordgroep ten behoeve van het onderzoek "Economische Dimensie Verduurzaming Voedselproductie" ingesteld die wordt belast met de uitvoering van het parlementair onderzoek op dit gebied.

Op 27 september jl. is tijdens de openbare procedurevergadering van de vaste commissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een onderzoeksrapport aangeboden dat in opdracht van de klankbordgroep is opgesteld door het externe onderzoeksbureau Blonk Milieu Advies in samenwerking met Value Mediation Partners en het Instituut voor Milieuvraagstukken.