Wageningen Universiteit en Researchcentrum 6 okt 2011
Nummer: P068

De Raad van Bestuur van Wageningen UR (University & Research centre) heeft prof.dr.ir. Tiny van Boekel benoemd tot directeur van het Onderwijsinstituut (OWI) van Wageningen University. Prof. Van Boekel volgt prof.dr.ir. Pim Brascamp op die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De benoeming gaat in per 1 juli 2012.

De directeur van het Onderwijsinstituut draagt bij aan de zorg voor de kwaliteit van het onderwijs in de opleidingen van de universiteit en geeft leiding aan de opleidingsdirecteuren. Elke bachelor- en masteropleiding kent een opleidingsdirecteur. De directeur OWIÂ bevordert de afstemming van onderwijsvraag en âaanbod in de universiteit en doet voorstellen over personele bezetting die nodig is voor de verzorging van het onderwijs. Hij is tevens Dean of Education en adviseert de Raad van Bestuur over zaken die het hoger onderwijs betreffen.

Martinus (Tiny) van Boekel (1951) is sinds 2001 hoogleraar Productontwerpen en kwaliteitskunde aan Wageningen University. Hij studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen en promoveerde ook daar, waarna hij twee jaar bij de Keuringsdienst van Waren in Rotterdam werkte. Hij kwam terug naar Wageningen, eerst als universitair docent en later als universitair hoofddocent levensmiddelentechnologie. Tiny van Boekel heeft zoân 170 publicaties op zijn naam staan en een zestal boeken, waaronder Kinetic modeling of reactions in foods (2009). Ook in de populairwetenschappelijke pers liet hij van zich horen. Hij is medeauteur van Voedsel en Voeding: zin en onzin (2006) en eindredacteur van het cahier Voeding en Gezondheid: je bent wat je eet van Biowetenschappen en Maatschappij (2011).