Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 6 oktober

Noord-Holland Noord, 06-10-2011 o 14.15 uur

Plofkraak bij pinautomaat: getuigen gezocht

Warmenhuizen, donderdag 6 oktober

Donderdagochtend vond er een plofkraak plaats bij een pinautomaat aan de Doorbraak. Rond 03.20 uur kwam er bij de politie een alarmmelding binnen. Tegen de muur van het bankgebouw bleek een auto in brand te staan. De pinautomaat was tot ontploffing gebracht en was totaal vernield.

De brandweer bluste de auto. Hierna kon onderzoek worden verricht. Het voertuig bleek gestolen te zijn. Het geld uit de pinautomaat werd buitgemaakt bij de plofkraak.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Doorbraak iets verdachts heeft gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met recherche in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Steekpartij

Alkmaar, woensdag 5 oktober

Een 39-jarige man en een 25-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar, raakten woensdagmiddag rond 15.10 uur gewond bij een steekpartij op de Terschellingstraat.

De politie kreeg een melding van de steekpartij en trof op deze straat de beide mannen aan. De 25-jarige man kwam naar de politieauto lopen toen deze arriveerde. Hij had een mes in zijn hand. Hij werd gesommeerd het mes te laten vallen. Hieraan gaf de man gehoor. De twee mannen bleken een conflict te hebben gehad waarbij zij elkaar hadden gestoken. De 39-jarige man liep enkele steekwonden in zijn rug op en de 25-jarige man in zijn nek. Beide mannen werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhouding voor poging inbraak

Heerhugowaard, woensdag 5 oktober

Een 22-jarige man uit IJmuiden werd woensdagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Rosmolen. De politie kreeg een melding dat er een donkergeklede man met een stok in een brievenbus van een woning stond te hengelen. Agenten gingen ter plaatse en troffen op de trap naar de galerij een jas en een tas aan. Naast de voordeur van de betreffende woning was een raampje kapot. De agenten zagen een negroïde man die bezig was over de balustrade te klimmen. De man werd aangehouden voor poging inbraak. De stok werd gevonden bij voordeur van de woning.

Hennepdrogerij aangetroffen

Alkmaar, woensdag 5 oktober

In een pand aan de Kitmanstraat werd woensdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. In het pand was een achterwand geplaatst met een deur erin. Achter deze deur bleek zich een hennepdrogerij te bevinden. Er stonden droogrekken, die leeg waren. Er werden een tiental zakken met hennep aangetroffen. Een 31-jarige man uit Alkmaar die in het pand aanwezig was, werd aangehouden. Ook een 53-jarige Alkmaarder, die bij het pand aan kwam rijden en aangaf de huurder te zijn, werd aangehouden. De drogerij is inmiddels ontmanteld.

Hennepkwekerij

Alkmaar, woensdag 5 oktober

In een woning aan de Landman werd woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. De woning was volledig omgebouwd voor de hennepteelt. Er stonden in totaal 284 planten. Er was sprake van diefstal van stroom. De gemeente gaat over tot het nemen van de bestuurlijke maatregel. Dit betekent dat de kosten van de ontmanteling worden verhaald op de verdachte. De kwekerij is ontruimd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Misbruik 112

Hoorn, woensdag 5 oktober

Een 53-jarige man uit Hoorn werd woensdagmiddag rond 17.00 uur in zijn woning aangehouden. De man had meerdere keren het alarmnummer 112 gebeld en enkele medewerkers van dit nummer bedreigd. De man werd al eerder aangehouden voor misbruik van het 112 nummer en het uiten van bedreigingen richting medewerkers. De man bedreigde en beledigde ook de agenten die hem aan kwamen houden.

Motorrijder gewond

Heerhugowaard, woensdag 5 oktober

Een 52-jarige motorrijder uit Noord-Scharwoude raakte woensdagmiddag rond 16.30 uur gewond op de Westerweg. Er ontstond een file door rechtsafslaand verkeer naar de Zuidtangent. De motorrijder wisselde hierdoor van deze rijstrook naar de linker en kwam hierbij ten val. Hij liep een schouderfractuur op en werd voor controle overgebracht naar het MCA.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Hem, woensdag 5 oktober

Een 60-jarige bromfietser uit Venhuizen raakte woensdagmiddag rond 17.25 uur gewond. Een 43-jarige bestuurder van een bestelbus uit Venhuizen reed over de Koggeweg en wilde de afslag nemen naar de sporthal. De bromfietser kwam vanuit de andere richting en wilde rechtdoor over de Koggeweg. Bij het afslaan zag de bestuurder van de bestelbus de bromfietser over het hoofd. De bromfietser kon niet meer remmen en kwam tegen de zijkant van de bus terecht. Hij liep door de aanrijding een open beenbreuk, hoofdletsel en mogelijk inwendig letsel op. Hij werd naar het Westfries gasthuis overgebracht.

Auto over de kop

Hoorn, woensdag 5 oktober

Na een aanrijding sloeg woensdagmiddag op de Westerblokker ter hoogte van het tankstation een auto over de kop. Een automobiliste reed achter een grote landbouwtrekker in de richting van de Noorderdracht. De vrouw wilde bij het tankstation links afslaan en zag een andere auto over het hoofd die rechtdoor reed in de richting van de IJsselweg. Dit voertuig sloeg over kop. De auto van de veroorzaakster had een flinke deuk aan de voorzijde. Beide voertuigen werden afgesleept. De bestuurders hadden geen letsel.

Aanrijding tussen auto en voetganger

Westwoud, woensdag 5 oktober

Een 52-jarige fietser uit Zwaag werd woensdagmiddagrond rond 14.20 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Oudijk. Een 50-jarige automobiliste uit Andijk wilde de Rijweg inrijden en had door een stilstaande vrachtwagen geen goed zicht op het fietspad. Bij het afslaan kwam zij hierdoor in botsing met de fietser. Deze werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto in de sloot

Schellinkhout, donderdag 6 oktober

Een 32-jarige automobiliste uit Schellinkhout belandde donderdagochtend rond 08.30 uur met haar auto in de sloot. De vrouw raakte in de slip en kwam in de sloot terecht. Zij raakte verder niet gewond. De auto werd uit het water getakeld.

Auto tegen boom

Wieringerwerf, woensdag 5 oktober

Een bestuurder belandde woensdagavond rond 23.15 uur op de Terpstraat met zijn auto tegen een boom. De man wilde schakelen, maar kwam in de verkeerde versnelling terecht. Door de gladheid draaide de auto en kwam op zijn zijkant tegen een boom terecht. De bestuurder liep verder geen letsel op.

Vijf autos bekrast

Den Helder, woensdag 5 oktober

Op de Narcisstraat werden woensdagmiddag in elk geval vijf autos bekrast. Een meldster had twee jongens van 8 à 9 jaar oud gezien. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving, maar er werd niemand aangetroffen. Er werden vier aangiftes van vernieling van autos opgenomen. Getuigen die mogelijk iets hebben gezien op de Narcisstraat tussen 15.10 en 15.40 uur worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Heling

Alkmaar, donderdag 6 oktober

Een 13-jarige jongen uit Alkmaar werd woensdagochtend rond 07.30 uur aangehouden op de Koelmalaan. De jongen reed op een damesfiets die als gestolen geregistreerd bleek te staan. Het slot wat op de fiets zat bleek er niet op te horen. De jongen werd verhoord op het politiebureau en later weer vrije voeten gesteld.

Een 20-jarige man uit Alkmaar werd rond 09.00 uur aangehouden op de Vondelstraat. De man fietste op een fiets waarvan geen sleutel in het slot stak. Hij verklaarde de fiets gekocht te hebben van een familielid. Het rijwiel werd in beslag genomen. De verdachte werd later op de ochtend weer heengezonden.