Politie Gelderland-Midden

Daders inbraak Renkumse winkel na achtervolging ontkomen
Publicatiedatum: 6-10-2011 14:27:43

RENKUM/WAGENINGEN - Na een inbraak in de vroege ochtenduren van donderdag 6 oktober in een winkel aan de Dorpsstraat in Renkum hebben de daders aan de politie weten te ontkomen. De buit en de vluchtwagen zijn in Wageningen aangetroffen.

Omstreeks kwart over vijf in de ochtend kwam bij de politie de melding binnen dat er zou worden ingebroken in een zaak aan de Dorpsstraat. Bij aankomst zagen agenten een auto hard wegrijden, waarna direct de achtervolging werd ingezet. De rit strandde op de Oranjelaan in Wageningen, waar de daders de vluchtwagen met de buit achterlieten en te voet wisten te ontkomen.

Schot gelost
Tijdens de achtervolging is door de politie op enig moment een schot gelost. Daar doet de politie nog nader onderzoek naar. De auto bleek te zijn gestolen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Door middel van een buurtonderzoek hoopt de politie meer informatie te vergaren. De gestolen auto is voor sporenonderzoek veilig gesteld. Bij de zaak aan de Dorpsstraat bleek de toegangsdeur met grof geweld te zijn verbroken. Binnen had men de hand weten te leggen op een partij sigaretten. (2011115164-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---