Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Rondreizende tentoonstelling De Pijp

6 oktober 2011

Ook buiten de toeristische gebieden heeft Amsterdam de bezoeker veel moois te bieden. Daarom heeft het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) een aantal gebieden uitgekozen die meer aandacht verdienen. Eén daarvan is De Pijp. De tentoonstelling over De Pijp is niet alleen interessant voor toeristen, ook voor inwoners van het stadsdeel zeker de moeite waard.

De Pijp in de aandacht

Op de bekendste markt van Nederland, de Albert Cuypmarkt, kunt u een mengeling van culturen vinden die zo kenmerkend is voor de karakteristieke oude volksbuurt. En wat te denken van de Heineken Experience of de architectuur in de P.L. Takbuurt. Een prachtige reis door heden en verleden.

Tentoonstelling

Naast foldermateriaal, een website en een audiotour is er vanaf 5 oktober ook een tentoonstelling te bezoeken. Deze is samengesteld door oud-journalist van het Parool en ultieme stadskenner Ton Heijdra. De tentoonstelling is niet alleen interessant voor (dag)toeristen. Ook voor u als inwoner van het stadsdeel is het zeker de moeite waard, want hoe goed kent u De Pijp nou echt?

Opening

Op 5 oktober 2011 is de tentoonstelling geopend door Carolien Gehrels (wethouder Economische Zaken en Cultuur) en Simone Kukenheim (portefeuillehouder Economie, Kunst & Cultuur van Stadsdeel Zuid).

De rondreizende tentoonstelling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het ATCB, de stadsdelen, de Kamer van Koophandel, Stadgenoot en de Rabobank.

* Wanneer: van 5 oktober tot en met 30 oktober 2011
* Waar: stadsdeelkantoor Zuid, President Kennedylaan 923
* Kosten: gratis

* Meer informatie: http://www.exploreamsterdam.nl/

Hierna reist de tentoonstelling reist door naar stadsdeelkantoor West met als aandachtsgebied: Westerpark.

---